Българското национално радио се включва заедно с десетки европейски медии

...
Българското национално радио се включва заедно с десетки европейски медии
Коментари Харесай

БНР е част от инициативата Радио диктовка за национално единство на Украйна

Българското национално радио се включва дружно с десетки европейски медии в самодейността на Украинския публичен оператор " Радио диктовка за национално единение ". Така то показва своята взаимност и съпричастност с хората в Украйна, които страдат към този момент 11 месеца от войната, която Русия предприе против своята съседка.
Още по темата
Радио диктовката започва тъкмо в 11 часа българско време през днешния ден и е по едно и също време прочитане в ефир и по едно и също време записване на слушателите в разнообразни страни на авансово квалифициран текст. По този метод се получава един самобитен украиноезичен флашмоб с участници от целия свят.

Текстът е написан от писателя и режисьор Ирина Цилюк и ще бъде издиктуван от актрисата Ада Роговцева, като е удостоена със званието " Герой на Украйна ", заяви БНР.

Събитието има дълга традиция, започва през 2000 година, като се организира в Деня на украинската книжовност и език. Целта е повече хора в България, а и по целия свят, които приказват украински език, да се включат в диктовката.

Вижте по какъв начин да участвате - във   на публичното радио на Украйна и в .

В диктовката ще взе участие и украинската антарктическа експедиция на станция " Академик Вернадски ", ситуирана на ледения континент.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР