Българското дружество по ендокринология апелира медикаментът Оземпик“ да се прилага

...
Българското дружество по ендокринология апелира медикаментът Оземпик“ да се прилага
Коментари Харесай

Дружеството по ендокринология с апел лекарство за диабет да се ползва само по индикация

Българското сдружение по ендокринология моли медикаментът „ Оземпик “ да се ползва единствено при лекуване на Захарен диабет вид 2 съгласно Кратката му характерност. препаратът се реимбурсира от НЗОК, когато е изписван за диабет, само че е на свободна продажба, когато е изписван против затлъстяване. Лекари, пациенти и фармацевти от месеци сигнализират, че лекарството е изчерпано, тъй като всеобщо се употребява за намаляване.

„ В последните месеци ескалираха случаите, в които заболели със Захарен диабет вид 2 не съумяват да си набират предписаната им терапия заради това, че лекарствен артикул за лекуване на диабет вид 2 се предписва не по индикацията, разказана в късата му характерност. Ситуацията съществено заплашва достъпа до лекуване на болните със Захарен диабет вид 2, като слага в риск тяхното здраве, поради всички свързани с влошения надзор затруднения, споделят и от Дружеството по ендокринология.

„ Разчитаме да се съблюдават от всички медицински експерти положителните практики за определяне на лекарствени артикули, съгласно избраната в късата им характерност индикация. Апелираме Здравната администрация и професионалните организации да спомагат за правилната приложимост на продукта, предопределен само за приложение при лекуването на Захарен диабет вид 2 съгласно Кратката му характерност “, допълват в апела си ендокринолозите.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР