Българското дерби за Купата на Русия между Урал и Арсенал

...
Българското дерби за Купата на Русия между Урал и Арсенал
Коментари Харесай

Български голове в драматичен 1/8-финал за Купата на Русия

" Българското " дерби за Купата на Русия сред Урал и Арсенал (Тула) приключи с триумф с дузпи на домакините. В постоянното време срещата приключи 2:2, като Георги Костадинов откри за " артилеристите ", а малко по-късно Николай Димитров изравни за отбора от Екатеринбург. И двамата българи бяха заменени през второто полувреме, а при дузпите Урал победи и на 1/4-финалите ще играе с спечелилия от двойката Нижний Новгород - Шинник.

И двамата треньори направиха по няколко промени в съставите си, само че никога не можеше да се приказва за подценяване на дуела. Урал стартира по-силно и ветеранът Павел Погребняк направи прекрасен независим пробив, само че Егор Шамов избави удара му. В 15-ата минута Сергей Ткачов центрира от корнер, а Костадинов изпревари Погребняк и с глава откри резултата.
В 22-ата минута Михаил Меркулов опита да трансферира Шамов от над 30 метра, само че стражът внимаваше. В 24-ата Николай Димитров се възползва от положително центриране на Отман Ел Кабир и заби топката под гредата за 1:1.

Мачът продължи да е доста забавен и до почивката паднаха още два гола. В 34-ата минута Ткачов технично се разписа от границата на наказателното поле за 1:2, само че в 37-ата Анри Хагуш игра с ръка в наказателното поле и Ел Кабир осъществя отсъдената дузпа.
В началото на втората част някогашният халф на ЦСКА Петрус Бумал получи пряк червен картон за жестоко нарушаване против Александър Ломовицкий. В 64-ата минута Димитров беше сменен от Владимир Илин, а Костадинов остана на терена до 84-ата, когато отстъпи мястото си на Горан Чаушич.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР