Българският волейболен шампион за жени Марица Пловдив посреща тази сряда

...
Българският волейболен шампион за жени Марица Пловдив посреща тази сряда
Коментари Харесай

Марица посреща в Пловдив бронзовия медалист от Световното клубно първенство по волейбол

Българският волейболен първенец за дами Марица Пловдив посреща тази сряда (20 декември) в зала " Колодрума " бронзовия медалист от неотдавна приключилото международно клубно състезание Еджзаджъбашъ Дайнавит Истанбул в среща от груповата фаза на Шампионската лига.

Двубоят е с начален час 18.00, а турският гранд несъмнено влиза в ролята на любимец след представянето си на планетарния шампионат в Истанбул.

Туркините са водени от една от най-хубавите волейболистки в света Тияна Бошкович, който през тази година стана международен първенец със Сърбия и беше определена за МVP на Мондиала. В състава на Еджзаджъбашъ Дайнавит личат още имената на сръбкинята Мая Огньенович, хърватката Саманта Фабрис, както и на турските националки Ханде Баладън, Симге Шебнем Акьоз, Салиха Шахин, Елиф Шахин и рускинята Ирина Воронкова.

За турския гранд това ще бъде второ посещение в Пловдив, откакто през сезон 2016/17 съставът от Истанбул гостува на маричанки в среща от втория прелиминарен кръг на Шампионска лига. Тогава волейболистките на Еджзаджъбашъ Дайнавит записаха две победи и се класираха за идната фаза.

Между 1995 и 1995 екипа на турския отбор носи и една от най-успешните български волейболистки Антонина Зетова.

Еджзаджъбашъ е притежател на Шампионската лига през сезон 2014/15, повторен притежател на Световното клубно състезание, три път тимът е триумфирал и с Купата на ЦЕВ.

Отборът от Истанбул е и най-титулувания в Турция с рекордните 28 трофея в шампионата, 12 купи и 5 суперкупи. През предишния сезон тимът приключи на третото място в крайното класиране на локалния шампионат.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР