Българският виртуозен цигулар Васко Василев е главен концертмайстор на оркестъра

...
Българският виртуозен цигулар Васко Василев е главен концертмайстор на оркестъра
Коментари Харесай

Щастлив, че е част от историята: Концертмайсторът на коронацията Васко Василев

Българският виртуозен цигулар Васко Василев е основен концертмайстор на оркестъра за коронацията на крал Чарлз III. Той подписва специфичен контракт, който го задължава да не разкрива елементи към церемонията.

" Това беше огромна изненада за мен, тъй като внезапно се оказа, че към този момент не съм единствено концертмайстор на Кралската опера, а на самия крал. Това е традиция и е нещо грубо. Много съм благополучен, че ще бъда част от историята. Знам, че ще имаме най-хубавите места за коронацията като музиканти ", изясни той.

Музикалната селекция е утвърдена персонално от новия монарх и съдържа компилация от обичайната и модерна музика. " Едната от песните е от поп композитор, другата от кино. Трета е класическа, четвърта е за хор. Ще има доста огромен избор от музика, даже се учудих, че са цели 45 минути. Крал Чарлз е огромен меломан, той е патронът на операта и идва доста постоянно. Свирил съм съвсем във всички дворци за него. Вечеряли сме дружно на една маса, доста добре го познавам. Много харесва дамите и музиката. Той е челист, по тази причина има изключително отношение към музиката ", споделя Василев.

Coronation Orchestra е името на специфичния оркестър, който сплоти музиканти от всички оркестри в Обединеното кралство. Концертът е под диригентството на сър Антонио Папано.

Василев разкрива, че през годините е свирил на Тодор Живков, Горбачов, Чаушеску и несъмнено, Елизабет II. Споделя, че Путин също цени доста музиката, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР