Българският външен министър Екатерина Захариева постави въпроса и за връщане

...
Българският външен министър Екатерина Захариева постави въпроса и за връщане
Коментари Харесай

Захариева поиска предавания за българи по медиите в Сърбия

Българският външен министър Екатерина Захариева сложи въпроса и за връщане на профилираните излъчвания в сръбските медиите за българското малцинство по време на срещата си с президента Александър Вучич през днешния ден.

Захариева стартира балканска обиколка с начална точка сръбската столица Белград, където се срещна и с Вучич.

„ Благодаря на вас и на Бойко за поддръжката за европейския ни път. " С тези думи сръбският президент Александър Вучич посрещна в Белград заместител министър-председателя по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева.

" Сръбските жители чакат да схванат дали е реалистично да се причислят към Европейски Съюз релативно скоро. Искахме да сме част от Европейски Съюз, тъй като желаеме да сме демократично и транспарантно общество – сподели президентът Вучич. - Без връзки между тях не съм сигурен, че ще успеем да се развиваме. Мисля, че може да си сътрудничим и за общи проблеми в района. "

„ Три пъти се срещнахме с Вас, господин президент, за 45 дни, откогато сте президент – обърна се Захариева към Вучич. - Това е знак какъв брой е значимо за България разширението на Европейския съюз на Балканите. Западните Балкани са топ приоритет за българското председателство. Подкрепям настояването ви да получите явен график за европейската ви вероятност. Предлагаме ви експертна помощ в преговорния развой. "

Посланието на Захариева към сръбските домакини бе да ускорят промените, като България предложи експертна помощ в преговорния развой и затварянето на главите. Отчетен бе и растежът от 28% на българските туристи в Сърбия и надлежно 8% нарастване на сръбските в България.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР