Българският тенисист Иван Иванов ще се опита да се класира

...
Българският тенисист Иван Иванов ще се опита да се класира
Коментари Харесай

Български тенисист ще се бори за място във финала на Уимбълдън при юношите

Българският тенисист Иван Иванов ще се опита да се класира за финала на Уимбълдън при юношите до 14 години този следобяд. Иванов се класира безапелационно за полуфиналите на конкуренцията, откакто записа три победи от три мача и завоюва първото място в своята група.

В последната си среща от груповата фаза Иванов се наложи над Али Мисум (Мароко) с 1-6, 6-1, 10-5. По-рано през вчерашния ден Иван победи Данте Пагани (Аржентина) с 4-6, 6-3, 10-8. В четвъртък той завоюва и против британеца Марк Себан с 6-4, 6-4.

В шампионата вземат участие 16 юноши. Те бяха разграничени в четири групи по четирима, като всеки игра другите трима по един път, с цел да излезе в елиминационната фаза. Победителите във всяка група се класират на полуфинал. Иван Иванов е номер №1 в ранглистата на Тенис Европа в тази възраст и получи специфична покана за присъединяване от уредниците.

Българинът е играч на Търговска колегия "Супер Спорт ", гр. Варна, а негов треньор е Кристин Грозданов. Роденият през 2008 година тенисист завоюва два шампионата от Тенис Европа през месец май, а преди седмица бе част от националния ни тим до 14 години, който се класира трети на Европейското отборно състезание за юноши в тази възраст.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР