Българският талант Джордж Лазаров се превърна в най-младия тенисист в

...
Българският талант Джордж Лазаров се превърна в най-младия тенисист в
Коментари Харесай

Българин става най-младият в ранглистата на АТР

Българският гений Джордж Лазаров се трансформира в най-младия тенисист в света с актив в международната класация за мъже, оповестиха от БФТ. 16-годишният по-малък брат на национала за Купа " Дейвис " Александър Лазаров (23 г.) стана въобще първият играч, роден през 2005 година, който печели точка за класацията на професионалната асоциация (АТР).

Той стори това още при дебюта си в професионален шампионат - в конкуренцията от категория М15 на интернационалната федерация (ITF) в комплекса " Санта Марина " в Созопол. Тази седмица Джордж към този момент записа четири победи - три в квалификациите, и една в главната скица, която точно му донесе 1 точка за ранглистата на АТР. В пресявките младежът отстрани поредно нашия Даниил Иванов с 6:1, 6:1 и поставените в предварителната скица под №5 Луиджи Кастелати (Италия) с 6:3, 6:4 и №9 Михаил Минаков (Русия) със 7:5, 4:6, 10-4. 

В I кръг на главната скица през вчерашния ден левичарят сътвори сензация, разгромявайки поставения под №4 в шампионата Габриел Донев с 6:1, 6:3.

На 1/8-финалите младият българин се изправя против Петру-Александру Лунчану (Рум), който отстрани на старта различен от нашите участници - Мерт Рамадан, Лазаров ще дебютира в международната класация идния понеделник (20 септември), когато бъде актуализирано подреждането. Понастоящем тримата най-млади тенисисти в класацията на АТР са 17-годишни - №683 Артур Фис (Фр), №686 Мартин Дам (САЩ) и №737 Люка ван Аш (Фр).

Дебют в мъжката класация ще направи и 18-годишният Пьотър Нестеров, който също се класира за II кръг в Созопол. Финалистът на двойки от юношеския US Open победи на старта " щастливия губещ " от квалификациите Каспар Шуце (Гер) с 6:1, 6:3 и също заслужи първата си ранкинг точка при мъжете. 

 Пьотър Нестеров

Следващият противник на Пьотр е Томазо Кампанучи. Лазаров и Нестеров ще станат 17-ият и 18-ият българин в подреждането на професионалната асоциация.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР