Българският сумист Даниел Иванов-Аоияма ще спори с японеца Кьокутайсей в

...
Българският сумист Даниел Иванов-Аоияма ще спори с японеца Кьокутайсей в
Коментари Харесай

Пролетният турнир по сумо в Осака ще бъде открит с мач на Даниел Иванов


Българският сумист Даниел Иванов-Аоияма ще спори с японеца Кьокутайсей в първия кръг на пролетния шампионат по сумо "Хару башьо", който започва в неделя. 188-килограмовият герой от Елхово ще излезе на дохьото в първата битка за деня във висшата дивизия "макуучи".

Даниел загуби от Кьокутайсей в единствената битка сред двамата, която се организира тази година през януари в Токио. "Синята планина" тогава се бори във втора дивизия "джурю" и финишира на трето място с баланс девет победи и шест загуби, а това се оказа задоволително за връщането му в елитната "макуучи".

В Осака ще се състезава единствено един сумист с най-високия сан "йокодзуна" - монголецът Какурю. Неговият съотечественик Хакухо в последния миг отпадна поради контузия в палеца на левия крайник, а японецът Кисеносато не е оздравял от травма в гърдите. Във втория ден на "Хару башьо" противник на Даниел Иванов ще бъде Даямами. Турнирът в Осака ще продължи до 25 март.

Междувременно стана ясно, че египтянинът Осунаараши ще завърши кариерата си в античния японски спорт на 26-годишна възраст. Асоциацията по сумо му е предложила да се отдръпна, а той няма опция да апелира това решение. На 3 януари Осунаараши провокира пътнотранспортно произшествие и в началото твърдеше, че автомобилът е бил ръководен от жена му, само че камерите демонстрираха по какъв начин точно той излиза от шофьорското място. На професионалните сумисти им е безусловно неразрешено да карат коли и мотоциклети и такова нарушение се санкционира допустимо най-строго. Освен това Осунаараши е нямал шофьорска брошура, а е засечен от камерите да кара същия автомобил два дни по-рано - на 1 януари. Сумистът от Египет организира 17 шампионата във висшата лига "макуучи". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР