Българският сноубордист Петър Гергьовски спечели сребърен медал по време на

...
Българският сноубордист Петър Гергьовски спечели сребърен медал по време на
Коментари Харесай

Петър Гергьовски спечели сребърен медал по време на Европейския младежки зимен фестивал в Италия

Българският сноубордист Петър Гергьовски завоюва сребърен орден по време на Европейския юношески зимен фестивал във Фриули Венеция Джулия, Италия.

Гергьовски се подреди втори в квалификациите в дисциплината успореден великански слалом, а по-късно във етапа на елиминациите записа победи поредно над Бартоломей Кацичак, Крищоф Минаржики, а в полуфиналните в напълно български двубой се наложи над Тервел Земфиров, с цел да си обезпечи място в разногласието за златното отличие.

В борбата за купата, за жалост, Петър Гергьовски отстъпи на италианеца Майк Сантуари и по този начин остана със сребърния орден.

В дуелът за бронза пък другият българин Тервел Земфиров загуби от австриеца Вернер Пийч.

Земфиров зае седмо място в пресявките, а по-късно се оправи поредно с Никола Майсер и Лион Хамершмид преди да дойдат загубите от Гергьовски и Пийч.

При девойките пък България беше показана в паралелния великански слалом от Андреа Коцинова и Йорданка Андонова. Двете ни състезателки минаха сполучливо квалификациите, само че след това отпаднаха още на 1/8-финалите след загуби от Соня Запала и Мари Гамс.

Шампионка в конкуренцията пък стана представителката на Германия Матилда Шайд.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР