Българският ски скачач Владимир Зографски остана 49-ти във втория старт

...
Българският ски скачач Владимир Зографски остана 49-ти във втория старт
Коментари Харесай

Владимир Зографски 49-ти във втория старт за Четирите шанци

Българският ски скачач Владимир Зографски остана 49-ти във втория старт от веригата " Четирите шанци ", който се организира през днешния ден в Гармиш-Партенкирхен, Германия.

Зографски, който се подреди 40-ти във вчерашната подготовка се изправи в двубой против германеца Щефан Крафт, само че за жалост българинът реализира единствено 103.0 метра и получи едвам 63.9 точки.

Това остави българина на процедура на последната 49-та позиция в надпреварата, защото олимпийският първенец Мариус Линдвик от Норвегия беше дисквалифициран поради неточен гащеризон.

Победител и във втория старт за " Четирите шанци " пък стана различен норвежец Халвор Егнер Гранеруд, който остави зад себе си словенеца Анже Ланишек, както и полякът Давид Кубацки.

С триумфа Гранеруд усили и преднината си в генералното класиране за " Четирите шанци ", където той е лидер с 616.1 точки пред Кубацки, който е с 589.3 пункта и Пьотр Жила от Полша с 576.0, който през днешния ден остана шести.

Оттук нататък веригата се мести в Австрия за последните две надпревари - в Инсбрук (3-4 януари) и Бишофсхофен (5-6 януари).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР