Българският шампион и лидер в класирането към момента Лудогорец е

...
Българският шампион и лидер в класирането към момента Лудогорец е
Коментари Харесай

Лудогорец е по-доминантен от ПСЖ и Сити

Българският първенец и водач в класирането все още Лудогорец е измежду най-доминиращите тимове в Европа. Това гласи резултатът на проучване на Европейския център за футболни изследвания. Изводът е на база на два индикатора - отправените удари от наказателното поле, както и изстрелите, които противникът насочва по посока на вратата на дадения отбор, написа "Блиц ".

На второ място в класацията е точно Лудогорец, който има 227 удара по посока вратата на противниците си в елита и е позволил 62, като съотношението е 3,66. На първо място е Порто с 258 отправени удара от началото на сезона и 68 позволени, като тяхното съответствие е 3,79. Тройката добавя Цървена звезда (236/73). След това има тимове като Наполи, Манчестър Сити и ПСЖ.

Иначе е впечатляващо, че и вторият у нас - ЦСКА, е на много предно място - 11-о. Съотношението на ударите, отправени и позволени от наказателното поле за отбора на Стамен Белчев е следното - 190 на 70 или 2,71. В Топ 30 попада още един роден отбор - Левски. „ Сините " са 29-и със 144 отправени изстрела и 74 позволени, като тяхното съответствие е 1,95.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР