Българският съюз за директна демокрация (БСДД) протестира срещу излизането на

...
Българският съюз за директна демокрация (БСДД) протестира срещу излизането на
Коментари Харесай

Протест пред МС срещу излизането на битовите абонати на свободния енергиен пазар

Българският съюз за директна народна власт (БСДД) стачкува против излизането на битовите клиенти на свободния енергиен пазар.

Това сподели Георги Неделчев, ръководител на съюза. Протестът е пред постройката на Министерския съвет, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му през днешния ден се поставя началото на поредност митинги, като от организацията се причислиха към протестиращите от профсъюз „ Защита “. Протестът на „ Защита “ стартира по-рано през днешния ден с искане за повишение на възнагражденията на работещите в центровете за незабавна здравна помощ. 

Протестите на БСДД са поради това, което чака жителите през идващите месеци на отоплителния сезон, сподели Неделчев.

По думите му държавното управление, постоянно или служебно, се пробва да трансферира тежестта на изкуствено основана и спекулативна енергийна рецесия върху жителите.

Против сме и тежестта да се носи и от бизнеса, тъй като България има доста положителни енергийни мощности към момента, имаме евтина сила в лицето на атомната електроцентрала „ Козлодуй “ и Държавната въглищна компания и тя би трябвало да отива до жителите и до бизнеса, а не жителите да бъдат пращани на отворения пазар, изясни той.

Цените на свободния пазар са извънредно високи и не са реалистични по отношение на мощностите, с които България разполага. Справките за Европейския съюз демонстрират, че България има една от най-високите цени на електрическа енергия, което е неуместно и това е далавера и корист, добави Неделчев. Ние не сме срещу частния интерес, а срещу това публичният интерес да страда за сметка на частния, уточни още той.

Неделчев добави, че чака битовите сметки за ток в идния отоплителен сезон да бъдат тройно по-високи спрямо предходния отоплителен сезон.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР