Българският състезател по тенис Александър Лазаров започна с победа в

...
Българският състезател по тенис Александър Лазаров започна с победа в
Коментари Харесай

Александър Лазаров започна с победа квалификациите на ATP 500 турнира в Дубай

Българският играч по тенис Александър Лазаров стартира с победа в квалификациите на шампионата от сериите ATP 500 в Дубай , оповестиха от родната федерация. Той получи „ уайлд кард “, като взе участие за първи път на шампионат от подобен сан.

В първата си среща Лазаров победи с 6:1, 7:6(5) №92 в международната класация Жижън Джан от Китай . Срещата продължи 75 минути. Лазаров завоюва пет следващи гейма от 1:1 до 6:1 в първия сет.

Във втората част българският тенисист поведе с пробив за 2:1 , само че Джан отговори незабавно с рибрейк за 2:2. Българинът направи нов пробив за 5:4 и сервира за продобиване на мача. При този резултат Александър имаше два мачбола, само че не съумя да се възползва . В идващите два гейма пробиви нямаше и по този начин се стигна до тайбрек . В него Лазаров изостана с 3-5 точки, само че завоюва идващите четири разигравания и завоюва със 7-5 точки .

За влизане в главната скица той ще играе против №109 в международната класация Франческо Пасаро от Италия .

Надпреварата в Дубай е извънредно мощна. Сред декларираните участници в шампионата личат имената на цели четирима представители на челната десетка, измежду които е Новак Джокович . Другите трима от топ 10 са Андрей Рубльов, Даниил Медведев, Феликс Оже-Алиасим и Хуберт Хуркач, оповестиха още от родната федерация. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР