Българският разпределител Николай Манчев продължава кариерата си в унгарския вицешампион

...
Българският разпределител Николай Манчев продължава кариерата си в унгарския вицешампион
Коментари Харесай

Николай Манчев - за новото предизвикателство в кариерата и живота в Унгария

Българският разпределител Николай Манчев продължава кариерата си в унгарския вицешампион Фино (Капошвар).

През миналия сезон плеймейкърът защитаваше цветовете на Добруджа 07 (Добрич), с който приключи на осма позиция в efbet Супер Волей.

Волейболистът към този момент се причисли към новите си съотборници и се приготвя интензивно за идните провокации.

Защо е избрал точно Унгария, по какъв начин върви акомодацията, оправя ли се с езика, и още - ще разберете в изявлението за BGvolleyball.com.
 Николай Манчев ще играе в шампионата на Унгария Николай Манчев ще играе в шампионата на Унгария
Разкажи повече за прехвърлянето си във Фино (Капошвар).

Случи се в средата на това лято. Имах няколко оферти и от България, и от чужбина. Едновременно с тях получих офертата и от Унгария, посредством моя сътрудник и след няколко дни избрах точно Фино (Капошвар).

Как реши да избереш тъкмо Унгария?

Не се колебах доста, тъй като другите оферти не се различаваха доста едни от други, а тук в Капошвар привлякоха треньор с много богато минало в областта на волейбола и с присъединяване на европейската сцена. Също по този начин, тимът се показва мощно през годините и е фактор в унгарското състезание. Тези фактори ми бяха задоволителни. И аз самият за себе си желаех да изляза в чужбина.

Имаш ли наблюдения над шампионата?

Не, нямам доста наблюдения. Последните седмици просто ревизирах по какъв начин е вървяло класирането през годините и също по този начин разбрах, че имат малко по-различна система, както в шампионата, по този начин и в плейофната фаза.

Бившият ти съотборник от Добруджа 07 Георги Михалев споделял ли ти е опит от там?

Да, в действителност Жоро беше един първите, които схванаха за тази оферта. Именно, тъй като желаех да ми показа неговите визии и опит от там. Все отново има два сезона, изиграни в това състезание и взех решение, че ще е добре да поговоря с него. Разговаряхме и нещата поеха в предстоящ позитивен ход.

Как върви акомодацията ти?

През годините смених значително тимове и, сякаш към този момент нямам проблеми с адаптирането, просто всяко ново начало е малко по-трудно за къс миг. Самото адаптиране е от значително значение за по-бързото приспособяване към нова среда, система, хора, метод на работа и други Смятам, че нямам проблеми с това.

Как се справяш с езика, знаем, че не е от най-лесните? На какъв език разговаряш със съотборниците си?

Честно ще ви кажа - не се оправям въобще, тъй като в действителност е много сложен. Хубаво е, че много от съотборниците ми приказват британски, с който нямам проблем, а треньорът е сърбин и с него си приказваме на сръбски.

Амбициите ти с новия ти тим?

Моите персонални цели са да се отбрани статута на фактор в унгарското състезание - посредством продобиване на всички трофеи, и оптимално положително показване във евротурнирите, както и рационализиране и себеизрастване.

Какво си пожелаваш за новия сезон?

Пожелавам си най-вече здраве, шанс и да притеглим повече почитатели на мачовете през годината.

СНИМКИ: NVL/Start-photo.bg

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите дуели от волейболното Световното състезание 2022, онлайн, в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР