Българският производител на спортни състезателни автомобили и електромобили Син Карс

...
Българският производител на спортни състезателни автомобили и електромобили Син Карс
Коментари Харесай

Син Карс мести производството си на електромобили от Русе в Гюргево


Българският производител на спортни спортни коли и електрически автомобили " Син Карс Индъстри " АД ще създава новите си модели не в Русе, където е седалището на листнатия на Beam пазара стартъп, а в прилежащия румънски град Гюргево.

Причината за решението е фактът, че северната ни съседка дава по-добри бизнес условия за производителя, изясни създателят и основен изпълнителен шеф Росен Даскалов в предаването " Бизнес старт " на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му, компанията му не е съумяла да откри ефикасен метод за наемане на задоволително огромна повърхност за производството в родината ни, което обаче се е случило точно в Румъния. Там компанията му ще наеме терен от 700 декара за идващите 73 години, за по 1000 евро наем на месец.

" Новата ни площадка ще бъде в Гюргево. Направихме всичко допустимо новият ни цех да е в България, не срещнахме схващане във връзка с земята, параметри, покупка. В Румъния са създали неповторими неща във връзка с законовата рамка за вложения ", разясни Даскалов.​

След като в българския обект " се изчистят " всички процеси, в Румъния ще бъде трансферирано цялостното произвеждане на даден модел. В Русе по-късно ще се почиства производството за идващите модели, сподели още Даскалов.

" В Румъния можеш да наемеш земя за 49 години плюс в допълнение още 24 години, за България този интервал е едвам 10 години. Наемната цена се дефинира от вида бизнес, работните места и други условия. Но наемната цена от единствено 1000 евро на месец значи, че на процедура Румъния ни прави подарък, с цел да насърчи бизнеса ", сподели още Даскалов.

За идната година компанията има над 400 поръчки за коли, а задачата е от монтажните линии на завода да излиза по 1 автомобил дневно, сподели още предприемачът.

Неотдавна " Син Карс индъстри " получи документ за типово утвърждение на електрическите автомобили L CITY, публикуван от TUV SUD в Германия, което разрешава производството в дребна серия (до 3000 автомобила годишно). Компанията има и документ за произвеждане на акумулатори за електрически автомобили.

Фирмата работи с сътрудници в Нидерландия и Германия, с цел да може електрическите автомобили L CITY да бъдат вкарани в лизинговите схеми на локалните компании. 
 Sin Cars Industry ще стартира нарастване на капитала до €8 милиона
Sin Cars Industry ще стартира нарастване на капитала до €8 милиона

Русенската компания усилва чистата загуба за първото полугодие, защото приходите падат
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР