Българският премиер Бойко Борисов поздрави своя македонски колега Зоран Заев

...
Българският премиер Бойко Борисов поздрави своя македонски колега Зоран Заев
Коментари Харесай

Борисов към Заев: Хората ви подкрепиха за политиката на добросъседство


Българският министър председател Бойко Борисов поздрави своя македонски сътрудник Зоран Заев след успеха му на локалните избори в страната.

Според Борисов резултатите от изборите са доказателство за утвърждението на водената политика на новото македонско държавно управление – политика на добросъседство, разговор и съгласие, в основата на която са европейските полезности.

Положителните сигнали, които излъчи и към народа на Република Македония, и към интернационалната общественост, подписаният при започване на август Договор за добросъседство с България е огромна крачка по пътя към възприемането на Република Македония като сериозен сътрудник на НАТО и Европейския съюз, съобщи Борисов.

„ Решихме да гледаме напред и Вашите сънародници потвърдиха този избор. Сигурен съм, че резултатите няма да закъснеят “ , уточни министър председателят Борисов като акцентира, че България ще продължи да поддържа развиването на Република Македония и приемането й в НАТО и Европейския съюз.
Бойко Борисов посочи, че тематиката за приобщаването на страните от Западните Балкани в евроатлантическите структури ще е съществена за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Той изрази вяра, че с неизменност и извършване на всички условия вероятността за приемане на Република Македония в Европейски Съюз и НАТО ще става все по-отчетлива.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР