Българският премиер Бойко Борисов нахока колегите си от Европейската народна

...
Българският премиер Бойко Борисов нахока колегите си от Европейската народна
Коментари Харесай

Борисов недоволен от дисциплината в ЕНП

Българският министър председател Бойко Борисов нахока сътрудниците си от Европейската национална партия (ЕНП) поради дисциплината. Бойко

Той направи изявление, от което беше очевидно неудовлетворен от държанието на делегатите  залата.

Да си зададем обикновен въпрос – има ли дисциплинираност в ЕНП, или няма, сподели Борисов, представен от " Фокус ".

„ Дисциплината е най-важното нещо в една организация. Дори днешното държание на конгреса демонстрира за какво сме толкоз уязвими в последно време. Всички ние, които се изричаме бихме желали да кажем на двамата шпицен претенденти какво бихме очаквали от тях, в случай че бъдат определени един ден за Европейска комисия. Това, че един от двамата, несъмнено прелестни оратори, ще бъде посочен не значи, че в случай че резултатите на партиите, които са тук през днешния ден са слаби, а при тази дисциплинираност не виждам по какъв начин ще са положителни – те просто няма да са претенденти “, разяснява Борисов.

По думите му " с такава дисциплинираност в партията ние няма по какъв начин да спечелим ". 

„ Хубаво, приказваме за външни граници и е хубаво, че през днешния ден имаме тук за образец граница на север каквато е Финландия и граница на юг каквото е България “, разяснява той и напомни, че преди 4 години е предизвестил какво ще се случи в Европа в случай че не се вземат незабавни ограничения за външните граници. „ България взе своите ограничения и подсигурява сигурността. Други не го направиха и Европа се счупи по средата на тематика миграционна рецесия. Цели държавни управления, страните е разтресоха от това. Би трябвало да се чуваме тези, които сме на първа линия “, съобщи Бойко Борисов.

„ Няма да приказвам за двойния стандарт, който беше прибавен към България и Румъния, и надлежно към Гърция. Това е друга тематика, без значение, че всички институции в Европа – парламент, комисия, съвет, споделяха, че България и Румъния, изключително по въздух, са подготвени за Шенген “, сподели още той.

Борисов означи думи на претендента за ръководител на Манфред Вебер, че не му трябвали социалдемократи, либерали. „ За страдание го няма в залата да го чуе – в един миг се съобразяваме с тях и сътворявам проблем на своите партии “, разяснява той.

„ В този ред на мисли бих желал да кажа, че договорът със Скопие по никакъв начин не беше елементарен за сключване от България, само че дадохме образец със Заев по какъв начин една партия от ЕНП и друга социалдемократи могат да реализират това. Направихме го, тъй като считаме, че европейската вероятност за Македония за Европейски Съюз и НАТО минават през този контракт. Какво се получи социалдемократите в Македония желаят да отидат в Европейски Съюз и НАТО, крайната левица в Гърция желае съседът й Македония също да отиде там, нашите сестрински партии в Македония и Гърция не го желаят “, разяснява българският министър председател. „ Да си зададем обикновен въпрос – има ли дисциплинираност в ЕНП, или няма? И като се събираме, взимаме решения и даваме вероятност извикахме ли нашите сътрудници в Гърция и Македония – вие къде желаете да видите вашата страна? “, добави Бойко Борисов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР