Българският политически живот е практически блокиран през последните две години,

...
Българският политически живот е практически блокиран през последните две години,
Коментари Харесай

Проф. Михайлов: БСП постигна социална политика, която помогна на българските граждани в условията на тежка криза

„ Българският политически живот е на практика блокиран през последните две години, когато влязохме в цикъл от избори и последователно се оформи една хронична картина на недоразумение сред политическите сили, на недоразумение сред институциите в България, което още повече задълбочи политическата рецесия. Това се усеща и в този момент в предизборната акция и  някои „ доброжелатели “, които занапред пророкуват, че още веднъж няма да бъде формирано устойчиво ръководство. Зад това стоят доста съществено подмолни ползи, защото нестабилната политическа обстановка е комфортно за вземането на конюнктурни решения. Българска социалистическа партия е политическата мощ, която постоянно е призовавала за разсъдък, потребност от съгласие сред институциите и от съставянето на трайно ръководство на страната. “ Това съобщи лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в Смолян проф. Георги Михайлов.
Той уточни, че Българска социалистическа партия е съумяла да сформира обществена структура, която да подкрепи нацията в изискванията на рецесия и напомни достиженията на левицата: 35-процентно нарастване на майчинските, нарастване на помощите за децата, безвъзмездни учебници, безвъзмездни детски градини и ясли, нарастване на минималната работна заплата. 
„ Ако това не беше реализирано при тази инфлация, какъв щеше да е животът на нацията? Благодарение на напъните на Българска социалистическа партия и на нейните министри, до момента в който левицата беше в ръководството, ние успяхме да изведем нацията през тази най-опасна зима, когато се появи голям боен спор, когато беше налице тежка енергийна рецесия. Тогава Българска социалистическа партия съумя със обществената си стратегия, с  присъединяване в ръководството, даже да сложи България преди всичко по ритъм на икономическо развиване за пръв път през последните тридесет години, когато министър на стопанската система беше Корнелия Нинова “, напомни социалистът.
Той разяснява и концепциите на Българска социалистическа партия за промяна в опазването на здравето: „ Здравната система се източва посредством ротативката на клиничните пътеки и когато ние аргументирано демонстрираме по какъв начин би трябвало да се финансира и да се ръководи системата, срещаме стена от безмълвие, само че и доста гневна опозиция, защото зад това стоят доста тежки стопански ползи. Държавната здравна мрежа, която е гръбнакът на опазването на здравето, би трябвало да бъде не с характерността на търговски сдружения “, безапелационен бе проф. Михайлов.
Социалистът разяснява и тематиката за референдума против навлизането на джендър идеологията в учебните заведения, който Българска социалистическа партия провежда: „ Тази тематика е значима, тъй като касае поколението, което ще ни наследи. Много известни българи от всички сфери на публичния живот, които се включиха в Инициативния комитет за осъществяване на референдума, желаят този проблем да се дискутира в нацията и той ще се дискутира посредством референдума, който Българска социалистическа партия провежда. “
Социалистът уточни и главните проблеми в област Смолян, където той е лидер на левицата, измежду които демографската рецесия, абдикирането на страната и изгубването на главните поминъци като тютюнопроизводството, дърводобива, миннодобива. „ България стартира да си отива от този край, Българска социалистическа партия пази правилото за районното развиване на всички райони в страната “, добави той.
Проф. Михайлов уточни, че програмата на Българска социалистическа партия е обвързвана с директните ползи на хората, развиването на с стопанската система, отбрана на фамилията, на младежите, проблемите с инфлацията, която може да бъде преборена посредством налагане на таван на цените.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР