Българският плувец Йосиф Миладинов се класира за полуфиналите на коронната

...
Българският плувец Йосиф Миладинов се класира за полуфиналите на коронната
Коментари Харесай

Йосиф Миладинов се класира за полуфиналите на 100 метра бътерфлай на Европейското

Българският плувец Йосиф Миладинов се класира за полуфиналите на коронната си дисциплинираност 100 метра бътерфлай на Европейското състезание по плуване в Рим, Италия.

Сребърният медалист от последния шампионат на Стария континент даде време 52.27 секунди, с което остана четвърти в своята серия, само че с 11-то най-хубаво време в сериите Миладинов се класира за полуфиналите довечера.

Освен със своите противници Йосиф трябваше да се пребори и с тежките атмосферни условия, защото по време на плуването му над " Форо Италико " се изля проливен дъжд, а самият той регистрира, че температурата е била с 20 градуса по-ниска спрямо вчерашния ден.

Българинът, който през вчерашния ден плува във финала на 50 метра бътерфлай разкри още, че е удовлетворен от представянето си и изрази вяра да реализира по-добър резултат по-късно през днешния ден.

" Доволен съм от плуването, получи се малко по-тежко от предстоящото. Надявам се да имам сили за полуфиналите. Ще си умря, ще възстановя и следобяд ще се надявам на едно по-бързо време. Времето беше по-студено с близо 20 градуса, само че душевен нямам проблем с това. Надявах се да направя едно по-добро плуване от през вчерашния ден. Всички в тима си оказваме помощ взаимно ", разяснява Миладинов пред Българска национална телевизия.

Полуфиналите са довечера от 19.00 часа българско време и ще може да ги наблюдавате онлайн в ефира на Българска национална телевизия 3.



За страдание, различен от българските представители през днешния ден в басейна в Рим Жанет Ангелова остана отвън полуфиналите на 200 метра свободен жанр. Ангелова, за която това е дебют на Европейско състезание при дамите, даде време 2:04.58 минути, което я остави на 36-та позиция в крайното класиране.

" Добре се усещам, веселя се. Това е резултатът за момента. Смъкнах малко от времето си, само че съм надалеч от това да бъда удовлетворена. Мисля, че мога да реализира доста повече. Ще приказвам и с треньорите, само че аз мисля, че изгубвам доста от обръщанията и ми липсва малко скорост. Условията не ми повлияха. Аз обичам да ми е студено и да плавам, когато вали ", показа Жанет след конкуренцията.

Габриела Георгиева също остана отвън полуфиналите на 50 метра тил, откакто даде резултат от 29.69 секунди, която я остави на 30-та позиция.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР