Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов записа успешен дебют

...
Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов записа успешен дебют
Коментари Харесай

Никола Цолов с точки в два от трите си старта на Яс Марина

Българският водач във Формула 3 Никола Цолов записа сполучлив дебют във Формула Регионал в Близкия изток, като взе участие в последния, пети кръг на зимния шампионат.

В трите надпревари на пистата „ Яс Марина ” този уикенд Никола записа 9-о, 6-о и 15-о място за китайския отбор R&B Racing, който с помощта на Българския лъв завоюва първите си точки в шампионата този сезон.

Изпитанията на „ Яс Марина ” се оказаха сложни за Цолов, който броени дни преди този момент завърши предсезонните проби във Формула 3 в Бахрейн и макар че имаше скорост на пистата българинът не съумя да влезе в борбите за успехите. Основният проблем в хода на уикенда се оказа неналичието на подобаващи настройки на автомобила на Никола, които не му разрешиха да разкрие мощната си страна – работата с гумите в спортно движение и запазването им за офанзива във втората половина на надпреварата.

Трите старта на „ Яс Марина ” бяха избрани като „ надпревари за трупане на опит ” от мениджмънта на Цолов, който кара доста мощно и на два пъти стигна до Топ 10 в класирането, макар че се приспособява към новия за него автомобил, новите сликове и работата на R&B Racing, който с помощта на Цолов приключи първия си сезон в шампионата с точки.

Сезон 2023 във Формула 3 започва в първия уикенд на март със надпреварите на пистата „ Сахир ” в Бахрейн, където по същото време стартира и борбата за купата във Формула 1.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР