Българският пилот Никола Цолов сподели, че е останал доволен от

...
Българският пилот Никола Цолов сподели, че е останал доволен от
Коментари Харесай

Никола Цолов: Научих много от първите два старта във Формула 3

Българският водач Никола Цолов показа, че е останал удовлетворен от дебюта си във Формула 3, макар че по време на уикенда на пистата " Сахир " приключи надлежно на 26-то и 15-то място в двата старта в Бахрейн.

В хода и на двете съревнования Никола получи санкции от пет секунди, а също така и проблеми по болида на водача на АРТ Гран При и в двата дни му попречиха в допълнение, с цел да реализира по-добри класирания.

На фона на всичко това Цолов разкри, че може да извлече доста позитиви, най-много в спортното си движение, и добави, че задачата му за идващия кръг в Австралия е спечелването на точки.

" Научих доста от първите два старта. Във Формула 3 разликите са доста дребни и квалификацията е супер значима. А аз в първата ми квалификационна сесия останах едвам 16-и. Но въпреки всичко беше добре, защото съм понижил на половина разликата с най-бързите в квалификацията. Непосредствената ми цел за началото на сезона е да печеля точки, уповавам се, че това ще стане в Австралия, защото в Бахрейн, в спортно движение се движех със скоростта на водачите в Топ 5 и това е окуражаващо ", показа Никола Цолов.

Следващият кръг от календара на Формула 3 ще се организира при започване на месец април на пистата " Албърт Парк " в Мелбърн, Австралия.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР