Българският пилот Никола Цолов ще дебютира в Регионалната формула на

...
Българският пилот Никола Цолов ще дебютира в Регионалната формула на
Коментари Харесай

Никола Цолов ще се включи в последния кръг от сезона на Регионалната формула на Близкия изток

Българският водач Никола Цолов ще дебютира в Регионалната формула на Близкия изток по време на последния кръг за сезона, който ще се организира този уикенд на пистата " Яс Марина " в Абу Даби.

Шампионът в испанската Формула 4 от предишния сезон ще кара за китайския тим R&B Racing, като това ще бъде част от подготовката му за старта на сезона във Формула 3 при започване на март.

В конкуренцията в Абу Даби ще се включи още и Себастиан Монтоя, който е наследник на някогашния водач от Формула 1 Хуан Пабло Монтоя и през 2023-та година ще бъде измежду противниците на Никола и във Формула 3.

Уикендът на пистата " Яс Марина " планува три надпревари, като първото от тях ще се организира в събота (18 февруари) от 17.30 часа българско време, а идващите две в неделя (19 февруари) надлежно от 7:45 и 11:45 часа българско време.

След края на тези стартове българският водач още веднъж ще се концентрира изцяо върху Формула 3, в която сезонът стартира на 4 март със надпреварата на пистата " Сахир " в Бахрейн. До през вчерашния ден трасето беше хазаин и на предсезонните проби в шампионата, в които Никола също взе интензивно присъединяване и в трите дни.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР