Българският патриарх Неофит прие новия посланик на САЩ у нас

...
Българският патриарх Неофит прие новия посланик на САЩ у нас
Коментари Харесай

Патриарх Неофит прие американския посланик Херо Мустафа


Българският патриарх Неофит одобри новия дипломат на Съединени американски щати у нас Нейно Превъзходителство Херо Мустафа, това заяви БГНЕС. Срещата се състоя в Софийската св. митрополия, а на нея присъединяване взеха Техни Преосвещенства Мелнишки свещеник Герасим, гл. секретар на Св. Синод, Белоградчишки свещеник Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия и ик. Николай Георгиев, шеф на отдел „ Връзки с обществеността” при Св. Синод.

Нейно Превъзходителство изрази своята признателност за опцията да се срещне и беседва с предстоятеля на Българската православна черква при започване на своя мандат като дипломат на Съединени американски щати в България. „ Всеки ден се старая да отстранявам време да опозная вашия хубав град, страната и прелестните хора, които живеят тук”, сподели тя. От своя страна патриарх Неофит обърна внимание на това, че страната ни има много мощна емиграция в Съединените щати, като добави, че някои от нашите сънародници там са устроили добре своя живот в Съединени американски щати. „ Мнозина са устроили своя живот на този континент. Успели са да устроят и своя нравствен живот”, сподели патриарх Неофит. Той добави, че на територията на Съединени американски щати Българската православна черква има своя епархия, която обгрижва духовно хиляди българи. Той изрази и своите очаквания някой ден сънародниците ни да се приберат в България.

„ Тази съгласуваност с историята я виждам на всички места, освен в София, само че и в цялата страна. Смятам, че е значимо жителите на всяка една страна да имат тези качества. Да бъдат горди със своята история, просвета и традиции”, сподели Нейно Превъзходителство. Тя показа още, че първата й работа като посланик е била в Гърция и добави, че има опит от това какъв брой значима е връзката на Православната черква в обществото.

На приема беше издигнат и въпросът за бъдещи взаимни планове и действия. „ Надяваме се във времето тук да имам опцията да допринеса за още по-голямо сближение на взаимоотношенията ни и подобряването на виталния стандарт в региона”, сподели още Нейно Превъзходителство.

Срещата приключи с благопожелание за ползотворна работа, както и бяха изразени очаквания за бъдещи срещи и реализирането на общи планове.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР