Българският патриарх Неофит бе удостоен със званието Почетен гражданин на

...
Българският патриарх Неофит бе удостоен със званието Почетен гражданин на
Коментари Харесай

Бяла обяви патриарх Неофит за почетен гражданин

Българският патриарх Неофит бе почетен със званието " Почетен жител на град Бяла ".

Това стана по време на тържествено съвещание на Общински съвет-Бяла, отдадено на 130-годишнината от оповестяването на Бяла за град, осведоми Русе Медия.

То се организира за първи път в " Арт център Бяла ", като преди началото му в киносалона се състоя прожекция на кино лентата " Малката - столица на Руската империя ".

Предложението за почитане на дядо Неофит с почетно поданство бе направено от кмета на Община Бяла Димитър Славов. Той напомни някои от най-славните моменти от историята на обитаемото място и изрази вярата си, че Бяла ще се възроди още веднъж.
свързани новини7776на 22.09.2016
" Всичко почва с вярата, а дядо Неофит 20 години беше с нас, всяка година идваше в църквата " Св. Георги ", идваше в металната колиба на гара Бяла, с цел да служи. Той благослови градежа на новия храм " Св. Пантелеймон " и бе един от персоналните донори. Дядо Неофит е извънредно обичан от локалното население ", сподели кметът.

Предложението бе подкрепено единомислещо, а през идната седмица Димитър Славов и ръководителят на Общинския съвет Мариян Антонов ще удостоят със званието патриарх Неофит на място в Светия синод.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР