Българският олимпийски комитет приветства днешното решение на Изпълкома на МОК

...
Българският олимпийски комитет приветства днешното решение на Изпълкома на МОК
Коментари Харесай

БОК приветства решение на МОК да отложи Игрите в Токио

Българският олимпийски комитет приветства днешното решение на Изпълкома на МОК Игрите на XXXII Олимпиада в Токио да се отсрочат до дата след 2020-а, само че не по-късно от лятото на 2021 година, се споделя в изказване на централа.

" При актуалните условия, въз основа на информацията от Световната здравна организация и предвид на най-важното - опазване здравето на всички участници, това е единственият верен ход в изискванията на разразилата се пандемия ", оповестиха от комитета.

" БОК е уверен, че по този метод ще се подсигуряват правилата на еднакъв старт и равнопоставеност в квалификациите и в спортната подготовка, които бяха съществено застрашени заради бързото разпространяване на вируса и ограниченията в битката с него. Вярваме, че решението ще даде опция на българските спортисти да се приготвят умерено и оптимално добре за най-важния международен състезателен конгрес ", обявиха още от БОК.

" Заставаме зад посланието, че Олимпийските игри в Токио могат да бъдат маяк на вяра за света през тези смутни времена и че олимпийският огън може да се трансформира в светлината в края на тунела, в който светът се намира сега ", приключва изказването на олимпийската централа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР