Българският национален отбор по волейбол за девойки до 19 години

...
Българският национален отбор по волейбол за девойки до 19 години
Коментари Харесай

Девойките ни са на 1/4-финал на Мондиал 2023

Българският народен тим по волейбол за девойки до 19 години се класира на четвъртфиналите на Световното състезание в Унгария и Хърватия.

Момичетата на селекционера Борислав Крачанов записаха пета поредна победа в шампионата и се оправиха изрично с домакинките от Унгария с 3:0 (25:17, 25:19, 25:18).

“Младите лъвици ” бяха по-ефективни в множеството статистически индикатори и триумфът им беше съвсем обикновен, без значение от по-голямата поддръжка в залата за противниците. Българките направиха цели осем блокади против единствено две на унгарките, а и общо приключиха 37 офанзиви, до момента в който съперничките се регистрираха с 21.

Микаела Стоянова беше най-резултатна за “лъвиците ” с 16 точки (13 офанзиви, 2 блокади, 1 ас), а капитанката Ива Дудова добави 11 (10 офанзиви, 1 ас). За Унгария само Миртил Ерос мина границата от 10 точки с 6 офанзиви и 4 непосредствено от сервис.

В други завършили осминафинали на Световното Съединени американски щати победи Доминиканска република с 3:0, а Тайланд надделя трагично Китай с 3:2. Турция също с съдбоносен пети гейм се наложи над Южна Корея, а Италия беше безапелационна с 3:0 против Египет.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР