Българският национален отбор по волейбол за девойки до 19 години

...
Българският национален отбор по волейбол за девойки до 19 години
Коментари Харесай

Волейболните националки до 19 години завършиха с победа и седмо място на олимпийския фестивал

Българският народен тим по волейбол за девойки до 19 години приключи с победа присъединяване си на Европейския юношески олимпийски фестивал в Банска Бистрица, Словакия.

В последния си дуел в шампионата " лъвиците " се постановиха с 3:2 (21:25, 16:25, 25:22, 26:24, 15:9) след поврат против състава на Румъния и по този метод заеха седмото място в крайното класиране.

За девойките на Мила Кьосева това беше първи триумф в шампионата, с който те взеха реванш за загубата от северните ни съседи в дуела от груповата фаза.

Двубоят стартира мъчно за българките, които изгубиха първите два гейма. Впоследствие обаче те откриха своя темп и се пребориха, с цел да вземат идващите две част, вкарвайки мача в тайбрек. В решителния пети гейм " лъвиците " използваха набрания подтик, с цел да побеждават с 15:9 точки и да вземат седмото място в крайното нареждане.

Най-резултатна за победителката стана Маргарита Узунова, която наниза цели 26 точки. Христина Пеева се регистрира с 16 точки за триумфа, до момента в който Виктория Димитрова прибави 12.

По-късно през днешния ден в мач против Италия.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР