Българският национален отбор по волейбол спечели и третата си контрола

...
Българският национален отбор по волейбол спечели и третата си контрола
Коментари Харесай

Соколов поведе националите с 28 т. срещу Северна Македония

Българският народен тим по волейбол завоюва и третата си контрола против Северна Македония от серията другарски мачове преди евроквалификацията в Израел (12-17 януари). След триумфите с 3:2 и 3:1 гейма в Скопие в навечерието на Нова година селекцията на Силвано Пранди се наложи с 3:1 (-23, 18, 22, 18) в първия от плануваните два дуела в София.

В столичната зала " Христо Ботев " нощес италианският треньор заложи на стартов състав с разпределител Георги Братоев, диагонал Цветан Соколов, посрещачи Тодор Скримов и Мартин Атанасов, централни блокировачи Николай Николов и Алекс Грозданов и либеро Петър Каракашев. Като запаси в игра се появиха плеймейкърът Георги Сеганов, посрещачът Аспарух Аспарухов и центърът Стефан Чавдаров.

Над всички беше капитанът Соколов, който заби 28 т. (3 аса, 5 блока) при фантастичните 74% успеваемост в офанзива. Грозданов с 15 т. (4 аса, 4 блока), Скримов с 13 т. (1 ас) и Атанасов с 10 т. също приключиха с двуцифрен актив. За македонците Никола Гьоргиев осъществя 19 т. (1 ас), а Александър Ляфтов добави 12 т.

" Не играхме това, което би трябвало - насочи рецензия макар триумфа Цветан Соколов. - Дори това, което вършим по време на подготовка, не го показахме по време на игра. Но по тази причина са тези другарски мачове, да се обиграем. Според мен идната среща, която е и последна за нас, ще бъде по много по-различен метод - и като мотивация, и като игра. Най-важното е да сме здрави, тъй като както знаете ситуацията не е доста цветущо. Но сега сме в положително физическо положение. Здрави сме, упражняваме и дай Боже до края да изкараме по този начин. "

Последната контролна среща със Северна Македония е през днешния ден от 17:00 ч. още веднъж в зала " Христо Ботев ". Следващата седмица са квалификационните мачове в Тел Авив против Израел и Австрия в пресявката за Евроволей `21.

" Много съм удовлетворен, че успяхме да организираме тази мачове със Северна Македония , тъй като този противник е доста боеспособен и ни слага напрегнат, от което ние имаме потребност сега - разяснява селекционерът Пранди. - Да, в действителност някои хора липсват, в случай че приемем, че Теодор Салпаров и Виктор Йосифов бяха сърцето на тима. Но мисля, че този състав разполага с огромен капацитет и задоволително надарени състезатели, които да заемат почтено техните места. Както към този момент споделих, привикнал съм да съм напрегнат, това е работата на треньора. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР