Българският национален отбор по мини футбол за мъже заминава с

...
Българският национален отбор по мини футбол за мъже заминава с
Коментари Харесай

България ще гони медали на Евро 2018 по мини футбол

Българският народен тим по мини футбол за мъже отпътува с оптимизъм за Евро 2018, което ще се организира сред 12 и 19 август в Киев, Украйна. На публична конференция, извършена в Националната футболна база " Бояна " през днешния ден, ръководителят на Българска асоциация мини футбол Братан Братанов, селекционерът на " лъвовете " Даниел Несторов и един от водачите в състава ни Алексей Степанов споделиха упованията си за идната конкуренция, в която родните национали ще се опитат да подобрят класирането от миналогодишното издание на континенталните финали.

На шампионата в Чехия през 2017 година България доближи до четвъртфиналите, където отпадна трагично от отбора на домакините с 0:1.

" Отборът ни прогресира с бързи темпове. Съвсем неотдавна имахме опция да премерим сили в контролни мачове с 6-кратния европейски първенец Румъния и показахме, че по нищо не им отстъпваме. Това ми дава оптимизъм, че в Украйна ще се представим на равнище. Правим го само от благородни подбуди, не преследваме никакви комерсиални цели. Всичко е в името на България и на това от ден на ден хора да се възпламенят по мини футбола, който е най-широко практикуваният спорт в света. Това би било от изгода на обществото ни като цяло. Искам да благодаря за оказаната поддръжка на Българския футболен съюз и персонално на президента Борислав Михайлов ", показа Братанов.

На Евро 2018 България ще е в една предварителна група с тимовете на Ейре, Босна и Херцеговина, Казахстан и Албания. Първите два отбора във всяка група ще продължат на четвъртфинал. Отборите ще се състоят от 5 полеви играчи и един вратар, а мачовете ще се играят на изкуствена настилка. Размерите на терена ще са 25 на 50 метра.

" Ще дадем всичко от себе си, с цел да се представим почтено. Миналата година загуба с един гол разлика ни спря по пътя към медалите, уповавам се в този момент да стигнем по-далече. Защо да не се поздравим и с купата ", сподели от своя страна националният селекционер Даниел Несторов.

" Направихме в действителност мощна подготовка. Заминаваме за шампионата в състав от 15 футболисти, които вложиха изключителна сила и предпочитание да се приготвят оптимално добре. Ние сме дилетанти, само че желанието ни е да зарадваме всички българи. Дано в края на шампионата страната ни да се гордее с нас ", добави Степанов.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР