Българският национален отбор по информатика завоюва 4 медала от второто

...
Българският национален отбор по информатика завоюва 4 медала от второто
Коментари Харесай

Голям успех за българския отбор на олимпиадата по информатика в Русия

Българският народен тим по информатика завоюва 4 медала от второто издание на Европейската младежка олимпиада по информатика - eJOI.

В съветския град Казан се състезаваха общо 80 участници от 20 страни.

Българският юношески тим е втори в класирането, като всеки играч се завръща с орден.

На финала, след 4 медала за четиримата ни състезатели – 2 златни, 1 бронзов и 1 сребърен, българският тим е втори след руснаците в Европа.

Отборът ни е в състав от възпитаници от цяла България.

Андон Тодоров, който е в 8 клас в СМГ и Виктор Кожухаров от 9 клас в ПМГ Русе завоюваха златни медали. Със сребро и бронз бяха наградени Георги Петков и Константин Каменов, които са възпитаници в 8 клас в СМГ.

Повод за горделивост: 6 златни медала за България

Българчета завоюваха 11 медала на Международни олимпиади по математика и физика

Ръководителката Бисерка Йовчева похвали момчетата още след първия спортен ден, когато Андон и Виктор, носители на златата, бяха трети във краткотрайното класиране, а другите момчета също бяха с положителни резултати.

Четири медала завоюваха българчета на Международната олимпиада по химия в Тайланд

Гордите ръководители са проф. доктор Каталина Григорова (РУ "Ангел Кънчев "), и Петър Пламенов Петров (СМГ), придружавани от гл. ас. Бисерка Йовчева (Школа А&Б Шумен), проф. Красимир Манев (президент на eJOI, президент на Международната по информатика 2014-2017) и Елена Маринова (Musala Soft).

По-рано този сезон четиримата младши информатици се показаха чудесно и на специфична подготвителна лагер-школа в Казан, и чиито подготвителни дни завършиха със надпревари и шест медала за момчетата.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР