Българският национален отбор по футбол завърши 1:1 в гостуването си

...
Българският национален отбор по футбол завърши 1:1 в гостуването си
Коментари Харесай

С човек повече футболните национали не успяха да победят Литва

Българският народен тим по футбол приключи 1:1 в гостуването си на Литва в. Тимът, воден от Младен Кръстаич, остава без победа в пресявките за Евро 2024, като това беше първа точка в след три мача.

Едвинас Гвирдвайнис откри в 15-ата минута на мача в Каунас. Попадението за България означи Марин Петков в 27-ата минута.

Над 70 минути българите играха с човек повече, поради пряк червен картон на Юстас Ласичкас от домакините.

След три мача България е без победа в група G от европейските квалификации. Футболистите на Кръстаич имат тъждество и две загуби. Попадението на Петков пък беше първо за националите в квалификациите. Литва също е с една точка, само че от два изиграни мача.

В група G са още Сърбия, Унгария и Черна гора. На 20 юни България приема сърбите в Разград.

В дуела Кръстаич заложи на скица с трима бранители, измежду които изненадващо беше Илия Груев, всекидневно играещ като халф. Сред титулярите попаднаха рядко влизащите в отбора на " Левски " Патрик-Габриел Галчев и Марин Петков., който се завърна в националния отбор, също стартира от първата минута.

Голът на Литва падна след груба неточност при статично състояние, като Гвирдвайнис беше изтърван от играчите в бяло.

В 17-ата минута след контраофанзива Ласичкас повали Кирил Десподов и получи пряк червен картон. След този миг Литва се прибра надълбоко в полето си и за българите нямаше доста шансове.

Все отново в 27-ата минута след корнер, топката беше пратена до границата на наказателното поле, откъдето Петков я изстреля и тя влетя в мрежата - 1:1.

През втората част българите реализираха напън, само че имаха огромни компликации в сгъстените пространства. Тимът по този начин и не сътвори чисто състояние като се изключи няколко разбърквания.

България приключи с 23 удара и общо 19 корнера.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР