Българският национален отбор по футбол за жени завърши наравно 0:0

...
Българският национален отбор по футбол за жени завърши наравно 0:0
Коментари Харесай

Лъвиците ни завършиха наравно срещу Косово в Лигата на нациите

Българският народен тим по футбол за дами приключи наедно 0:0 при семейството си на Косово във втория си мач от група 5 в Лига „ С “ на шампионата Лига на нациите. Със извоюваната точка възпитаничките на селекционера Силвия Радойска остават водачи в групата с 4 точки, откакто в първата си среща надиграха като посетители отбора на Република Северна Македония с 1:0. Косово е на втора позиция в подреждането с 1 точка. 

България стартира по-добре мача на стадион „ Локомотив “ в Пловдив и в петата минута Лора Петрова насочи първи прецизен удар в срещата от границата на наказателното поле, който обаче попадна право в ръцете на Бесарта Лечи.  В 15-ата минута „ лъвиците “ още веднъж проведоха добра офанзива отляво, приключила с изстрел на Александра Янева под гредата, само че вратарката на Косово съумя да избие в корнер. 

Три минути по-късно гостите пропуснаха отличен късмет да излязат напред в резултата, откакто Валентина Лимани бе изведена сама против Роксана Шахънска отдясно в наказателното поле и стреля неопределено от въздуха.

В 26-ата минута България осъществя попадение, откакто Александра Янева центрира отдясно, Лечи не съумя да улови и Димитра Иванова вкара от близка отдалеченост. Голът обаче бе анулиран, защото топката бе напуснала рамките на терена при центрирането на Янева. 

В 39-ата минута Елизабета Еюпи бе изпусната от отбраната на България при контраофанзива на Косово, само че Роксана Шахънска съумя да избави с крайник завършващия удар на състезателката на гостите. 

В първата минута от добавеното време на първата част „ лъвиците “ също пропуснаха преференциален късмет за разкриване на резултата. Евдокия Попадинова центрира отдясно към Димитра Иванова, която изпревари състезателка на Косово и засече от непосредствена непосредственост, само че над напречната греда. В идната офанзива мощен удар на Иванова пък бе избавен от Лечи и по този начин почивката пристигна при нулево тъждество. 

През втората част темпото на игра бе по-ниско и забавни обстановки пред двете порти липсваха.

Девет минути след подновяването на играта Роксана Шахънска сподели отличен инстикт и избави рисков удар на Лумбарда Мисини от към 10 метра. А В 80-ата минута Александра Янева опита изстрел от далечна отдалеченост, попаднал в ръцете на Бесарта Лечи. Малко по-късно отбраната на България съумя да се оправи след безредие в наказателното поле и удар на Виола Авдули, който бе блокиран. Така срещата приключи при нулево тъждество. 

В началото на месец декември „ лъвиците “ гостуват на Косово и одобряват Република Северна Македония в последните си два мача от групата.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР