Българският национал Тодор Неделев е получил тежка черепно-мозъчна травма след

...
Българският национал Тодор Неделев е получил тежка черепно-мозъчна травма след
Коментари Харесай

Тодор Неделев претъпя успешно тежка операция след катастрофата в Грузия, причините за инцидента се изясняват

Българският национал Тодор Неделев е получил тежка черепно-мозъчна контузия след злополуката с рейсовете на националния тим по футбол в Тбилиси, Грузия. Веднага след случая футболистът е опериран сполучливо в болница в Тбилиси и се чака скоро да бъде изведен от анестезия, съобщи докторът на националния тим Бисер Бочев.

Решаваща за бързото извеждане на Тодор Неделев от авариралия рейс и превозването му до болничното заведение се е оказала и задружната реакция на останалите членове от тима, съобщи пред Българска национална телевизия заместник-изпълнителният шеф на БФС Христо Запрянов.

Подробности вижте в директното включване на Стефан Георгиев.

" Всички футболисти оказаха взаимност и подпомагане да го транспортират и изнесат. Благодаря на целия тим и на лекар Бочев за всичко, което направиха - за бързата реакция да спасят момчето. Защото се оказа, че малко закъснение можеше да коства доста за него. Семейството му е известено и са дали единодушие за интервенцията, тъй като всяка намеса при черепно-мозъчна контузия, е рискована. Към момента уверенията на доктора са, че след 3-4 месеца Неделев ще може да играе футбол. " - съобщи пред Българска национална телевизия Христо Запрянов на БФС.

Причината за тежкия случай занапред се обяснява. Катастрофата се е случила в тунел. По всяка възможност повода е друго пътно-транспортно произшествие, което е предиздвикало водачът на първия рейс с националите ни да набие внезапно спирачки и втория се е блъснал в него. Неделев е бил на задните седалки на първия рейс.

Никой различен от тима не е потърпевш. Този следобяд националите ни ще проведат подготовка. По протокол мачът на следващия ден можеше да бъде анулиран, само че все още това не се чака. Българска национална телевизия ще излъчи онлайн срещата на следващия ден от 19 часа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР