„Българският народ винаги е обичал своята армия. По-голямата част от

...
„Българският народ винаги е обичал своята армия. По-голямата част от
Коментари Харесай

Каракачанов: По-голямата част от обществото подкрепя реформите, които ще направят армията ни силна и боеспособна

„ Българският народ постоянно е обичал своята войска. По-голямата част от обществото ни поддържа тези промени, които от дълго време бяха нужни, с цел да изградим една мощна и боеспособна войска - благонадежден бранител на България. Служба тежка, само че за сметка на това благородна и почтена “.

С тези думи министърът на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността се обърна към 137 военнослужещи в 61-а Стрямска механизирана бригада, които през днешния ден, 29 януари, тържествено поставиха военна клетва, оповестиха от пресцентъра на МО.

„ Въпреки всички компликации в последните десетилетия, всички политически безобразия, които бяха осъществени по отношение на Българската войска, чест ви прави, че избирате службата на своя народ и Родина. Не мога да ви обещая, че това, което ви следва, ще бъде леко. Но съм уверен, че освен думите на клетвата, само че и възприятието на отговорност, което ви е довело в редовете на Българската войска, любовта към България ще вършат службата ви по-лека “, сподели още министър Каракачанов.

Тържественият обред по полагане на военна клетва се състоя на площад „ Васил Левски “ в Карлово в наличието на заместник-началника на защитата генерал-лейтенант Цанко Стойков, заместник-командира на Сухопътните войски бригаден военачалник Валери Цолов, командира на 61-а бригада бригаден военачалник Деян Дешков, представители на локалната власт, институции, както и близки на военнослужещите.

Генерал-лейтенант Цанко Стойков поздрави положилите клетва военнослужещи. От свое и от името на началника на защитата адмирал Емил Ефтимов той ги приветства с „ добре пристигнали “ в редиците на Българската войска и им пожела да вложат целия си капацитет от познания и качества в осъществяването на служебните си отговорности. „ Военната клетва е най-важният церемониален обред в Българската войска и за всеки боец. Тържественото заричане, което ние – военнослужещите, даваме при започване на своята работа, е по едно и също време значим честен и законов акт. Той показва безпрекословността на осъществяване на поетия дълг “, акцентира генерал-лейтенант Стойков. Той бе безапелационен, че клетвените думи не остават запечатани единствено в загатна за този ден. „ Те са с нас от самото начало. Особено в сложни и спешни моменти, каквито има всеки в своята работа “, уточни заместник-началникът на защитата.

Той акцентира, че положилите през днешния ден клетва военнослужещи встъпват в редовете на едно от най-важните формирования както за Сухопътните войски, по този начин и за цялата ни войска. „ 61-а Стрямска механизирана бригада е с доста значими задания по трите съществени задачи на Въоръжените сили. В нея с право служат готови и борбени офицери, сержанти и бойци “, съобщи генерал-лейтенант Стойков. Той прикани военнослужещите да дадат всичко от себе си. „ За да изградим дружно – с вас, с вашите командири и началници, една по-боеспособна и боеготова Българска войска “, заключи заместник-началникът на защитата.

Командирът на 61-а Стрямска бригада бригаден военачалник Деян Дешков също приветства военнослужещите. „ С полагането на военна клетва вие поставяте общото пред персоналното. От момента на нейното полагане се вричате във честност на жанр и Родина. С нея изпълнявате публичния контракт да се отзовете и да бъдете постоянно готови “, сподели бригаден военачалник Дешков и прикани: „ Пазете достойнството на Българската войска в редиците на Сухопътни войски. Добре пристигнали в строя на 61-а бригада “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР