Българският народ не подкрепя нито реториката, нито действията на правителството

...
Българският народ не подкрепя нито реториката, нито действията на правителството
Коментари Харесай

ПЪРВИ КОМЕНТАР: Митрофанова: Гонят руски дипломати без никакво обяснение

Българският народ не поддържа нито реториката, нито дейностите на държавното управление против Русия. Това декларира съветският дипломат в София Елеонора Митрофанова, представена от РИА Новости.

„ Народът на България не поддържа реториката и дейностите на своето държавно управление във връзка с специфичната интервенция в Украйна”, е показала тя в ефира на телевизия „ Россия 24”.

Посланикът отбелязва, че по време на визитата на министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин в огромните български градове, в това число Варна и София, са се провели антинатовски манифестации в поддръжка на Русия.

„ Получаваме и писма за поддръжка, а в интернет доста хора сами превеждат уебсайтовете ни от съветски на български”, акцентира Митрофанова. Тя посочи, че това не е позицията на всички хора, а на болшинството.

РИА Новости напомня, че България разгласи 10 съветски дипломати за личност нон грата. Експулсирането им от София е „ планирано” по този начин, че да съвпадне с визитата на шефа на Пентагона в България, счита съветският дипломат.

„ Всичко беше нагласено, с цел да се покаже такава огромна евросолидарност”, сподели Митрофанова. По думите ѝ българските управляващи не са обяснили аргументите за експулсирането на съветските дипломати.

„ Знаете ли, никой не изяснява нищо сега. Отминаха дните, когато в дипломатическата процедура се експулсираха единствено дипломати, „ хванати на местопрестъплението” за, да кажем, присъединяване в действия, несъвместими с дипломатическата активност. Сега никой не изяснява нищо. Те просто експулсират дипломати без никакво обяснение”, акцентира посланикът.

„ Ще реагираме надлежно, по този начин да се каже. Реакцията може да бъде и асиметрична. Но отговор ще бъде даден”, безапелационна е Митрофанова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР