Българският народ не подкрепя нито реториката, нито действията на правителството

...
Българският народ не подкрепя нито реториката, нито действията на правителството
Коментари Харесай

Българският народ не подкрепя нито реториката, нито действията на правителството срещу Русия: Митрофанова

Българският народ не поддържа нито реториката, нито дейностите на държавното управление против Русия. Това заявява руският дипломат в София Елеонора Митрофанова, представена от РИА Новости.

" Народът на България не поддържа реториката и дейностите на своето държавно управление във връзка с специфичната интервенция в Украйна ”, е посочила тя в ефира на телевизия " Россия 24 ”.

 

Посланикът отбелязва, че по време на визитата на министъра на защитата на САЩ Лойд Остин в огромните български градове, в това число Варна и София, са се провели антинатовски манифестации в поддръжка на Русия.

 

" Получаваме и писма за поддръжка, а в интернет доста хора сами превеждат уебсайтовете ни от съветски на български ”, акцентира Митрофанова. Тя посочи, че това не е позицията на всички хора, а на болшинството.

 

 Снимка: БГНЕС


РИА Новости напомня, че България разгласи 10 съветски дипломати за личност нон грата. Експулсирането им от София е " планувано ” по този начин, че да съвпадне с визитата на шефа на Пентагона в България, счита съветският дипломат.

 

" Всичко беше нагласено, с цел да се покаже такава огромна евросолидарност ”, сподели Митрофанова. По думите ѝ българските управляващи не са обяснили аргументите за експулсирането на съветските дипломати.

 

" Знаете ли, никой не изяснява нищо сега. Отминаха дните, когато в дипломатическата процедура се експулсираха единствено дипломати, " хванати на мястото на престъплението ” за, да кажем, присъединяване в действия, несъвместими с дипломатическата активност. Сега никой не изяснява нищо. Те просто експулсират дипломати без никакво пояснение ”, акцентира посланикът.

 

" Ще реагираме надлежно, по този начин да се каже. Реакцията може да бъде и асиметрична. Но отговор ще бъде даден ”, безапелационна е Митрофанова.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР