Българският народ не подкрепя нито реториката, нито действията на правителството,

...
Българският народ не подкрепя нито реториката, нито действията на правителството,
Коментари Харесай

Митрофанова: Народът на България не подкрепя реториката и действията на кабинета срещу Русия

Българският народ не поддържа нито реториката, нито дейностите на държавното управление, ориентирани против Русия , съобщи съветският дипломат в София Елеонора Митрофанова в ефира на телевизионния канал " Россия 24 ". 

По-рано България, последвана от Латвия и Естония, разгласи 10 съветски дипломати за личност нон грата. Днес те напуснаха страната ни.  " Нашите дипломати и членовете на техните фамилии напуснаха територията на България през днешния ден в открития период ", сподели пред ТАСС представител на посолството.

" Народът на България не поддържа реториката и дейностите на своето държавно управление във връзка с специфичната интервенция на Русия в Украйна ", съобщи тя, представена от РИА Новости.

Посланикът загатна, че по време на визитата на ръководителя на Пентагона Лойд Остин в България, е имало антинатовски манифестации в поддръжка на Русия.

" Получаваме и писма за поддръжка, а в интернет доста хора сами превеждат нашите уеб страници от съветски на български ", акцентира Митрофанова.

Тя посочи, че това не е позицията на всички хора, а на болшинството. 

По предложение на способените управляващи на България, в съгласие с министър-председателя Кирил Петков, България разгласи на 18 март 10 съветски дипломати, упълномощени у нас, за личност нон грата, като им даде 72-часов период да изоставен страната. Посочените чиновници на посолството на Русия у нас са осъществявали на територията на България активност, несъвместима с Виенската спогодба за дипломатическите връзки, уточни Министерство на външните работи. От посолството на Русия определиха решението за оповестяването на личност нон грата на 10 техни дипломати за  " ясно желание да се сведе до най-малко целият набор на руско-българските връзки ".

Посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова заяви пред съветската телевизия " Русия-24 ", че Москва ще реагира на изгонването на дипломатите и отговорът може да е и " несъразмерен ", съобщи ТАСС.

В официалния Фейсбук профил на съветското посолство у нас Митрофанова уточни още:  " Министерство на външните работи на България за следващ път разгласи изпъждане на дипломати на Посолството на Русия в България. Този път броят на сътрудниците ни, оповестени за „ личност нон грата ", неприятно изумява с мащаба си ". 

Посолството дефинира това като  " следващата нападателна стъпка от управлението на България " и заяви, че посолството я преглежда като " ясно обозначено желание да се сведе до най-малко целият набор на руско-българските връзки ".

" Този враждебен демарш в скоро време ще получи съответната оценка и съответна за новия дух на двустранните връзки реакция ", заключва обявата на посолството.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР