Българският нападател на Реджина Андрей Гълъбинов се оказа един от

...
Българският нападател на Реджина Андрей Гълъбинов се оказа един от
Коментари Харесай

Пренебрегнатият Гълъбинов е сред най-решаващите играчи в Серия Б

Българският нападател на " Реджина " Андрей Гълъбинов се оказа един от двамата футболисти в Серия Б, чийто голове са решавали най-вече мачове. Той и футболистът на " Лече " Масимо Кода са влияли с попаденията си на изхода на три дуела.

Гълъбинов вкара второто попадение за 2:1 над " Парма ", единственото за 1:0 над " Виченца " и откриващото за 2:0 над " Перуджа ". Той се разписа и при триумфа с 3:2 над " Тернана ", само че там се смята, че решителен е третият гол - на съотборника му Ригоберто Ривас.

Българинът се е разписал общо шест пъти в 12-те си мача за " Реджина " (в 10 от тях той стартира като титуляр) досега през сезона и има забележителен принос отборът да е на четвърто място във краткотрайното класиране с 22 т., на 2 точки от водача " Бреша " и на 1 точка от втория - " Лече ". За отбелязване е също, че попадението му против " Парма " бе №100 за него в италианския футбол.

Въпреки отличната си форма обаче Гълъбинов не е получавал повиквателна от селекционера Ясен Петров от контролите със Словакия (1:1), Русия (0:1) и Франция (0:1) при започване на юни. Вчера, на тръгване за приятелския мач против Украйна в Одеса, Петров съобщи: " Това сме решили и решили. При всички положения има хора, които могат да се усещат афектирани. Съжалявам, само че това са играчите. Решили сме по този начин и тези футболисти са при нас ".

На фона на отсъствието на Андрей Гълъбинов обаче не може да не буди удивление повиквателната към различен състезател на неговия пост - централният нападател Атанас Илиев, който също играе в Серия Б, за " Асколи ". Доскорошният голмайстор на " Ботев " (Пд) има за новия си отбор 1 гол във втора италианска дивизия и е играл в 9 мача (в само три от дуелите като титуляр). 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР