Българският нападател на Инвърнес Николай Тодоров се вдъхновява от успехите

...
Българският нападател на Инвърнес Николай Тодоров се вдъхновява от успехите
Коментари Харесай

Николай Тодоров се вдъхновява от бившия си тим

Българският нападател на Инвърнес Николай Тодоров се въодушевява от триумфите на някогашния му отбор Ливингстън преди дуела сред двата тима в Купата на Шотландия. Той прекара 12 месеца чартърен в Ливингстън, като бе част от отбора, който завоюва две поредни промоции от Първа лига до Премиършип, където сега заема пето място. Отборът на българина пък се бори за място в елита.

" Разбира се, че е предизвикателство. Премиършип е мястото, където желаеме да бъдем. Така че това ни дава опция да забележим къде сме и да се съпоставим с тим, който се показва добре в елита. Не преди доста време те бяха в обстановката, в която ние сме сега. Вдъхновяващо е. Когато помислиш за Ливингстън като тим, незабавно се сещаш за здрава работа ", показа Тодоров преди дуела.

Бившият юношески национал на България има четири мача като титуляр от началото на сезона, а в 20 е влизал като запаса, като е вкарал пет гола. Въпреки че е нападател, мениджърът на Инвърнес Джон Робъртсън загатна, че може да употребява Тодоров като централен бранител в днешния мач, защото титулярните му бранители са контузени.

" Когато дойдох в клуба, мениджърът знаеше, че мога да оказвам помощ като централен бранител. За мен не е проблем. Правил съм го за Ливингстън. Щастлив съм да играя на всяка позиция. Ако мениджърът ми каже да застана на вратата, ще играя като вратар ", разяснява българинът.

Инвърнес е хазаин на Ливингстън в мач от осминафиналите на Купата на Шотландия, а срещата е през днешния ден от 17 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР