Българският министър-председател Бойко Борисов крачи по червения килим като широкоплещест

...
Българският министър-председател Бойко Борисов крачи по червения килим като широкоплещест
Коментари Харесай

Ханделсблат за Борисов: Безсилният портиер на ЕС

Българският министър-председател Бойко Борисов крачи по аления килим като снажен охранител - в очакване на значимите посетители, които идват с черни лимузини и поради които улиците на София са се трансформирали в строго охранявана зона ", споделя немският в. " Ханделсблат " в репортаж от София, представен от Дойче веле, отдаден на извършената в четвъртък среща Европейски Съюз - Западни Балкани.

Голям миг за България

" Ръкостискания, потупвания по рамото, целувки, обятия, след което високопоставените посетители влизат в постройката. Пристигат един по един - и по този начин повече от час. Това несъмнено е един от огромните моменти по време на българското европредседателство ", написа изданието и изрича догатката, че мъдро измисленото от България мото на нейното председателство - " Съединението прави силата ", съдържа мощен прочувствен заряд, който с изключение на всичко друго оказва помощ на страната да прокарва и личните си ползи.

През последните години разширението на Европейски Съюз беше изтикано на назад във времето - заради простата причина, че Общността си имаше надалеч по-спешни проблеми: финансовата рецесия, еврокризата, бежанската рецесия, Брекзита. Сега обаче тематиката за евроразширяването още веднъж излезе по-нагоре в европейския дневен ред. И това несъмнено е заслуга и на България, написа " Ханделсблат " и подчертава върху упоритостта, с която София повдига този въпрос на всички конгреси в границите на българското европредседателство. И с помощта на която Еврокомисията още веднъж се захвана с тематиката.

" По тази тематика Бойко Борисов влезе в ролята на пазач, който се пробва да вкара в Европейски Съюз страните от Западните Балкани. Да даде подтик на евроразширяването - това завещание желае да остави Борисов от българското европредседателство. Но надалеч не всички от сътрудниците му в Европейски Съюз реагират с екстаз ", отбелязва " Ханделсблат ".

Насрещен вятър

Френският президент да вземем за пример желае промяна на Европейски Съюз - и чак по-късно ново разширение. Испания пък напълно отхвърля проектите за банкет на нови страни, а Германия, Холандия и Дания имат запаси най-много заради аспекти, свързани със сигурността. Има и още един фактор, който спъва проектите на българския министър председател - Доналд Тръмп, разяснява изданието.

" След като Борисов поздрави всички държавни и държавни ръководители, а една цигуларка настрои гостите за формалната вечеря, вниманието се насочи към незабавните проблеми: бъдещето на нуклеарното съглашение с Иран и комерсиалния спор със Съединени американски щати. А Западните Балкани още веднъж изпаднаха от дневния ред ", написа в умозаключение " Ханделсблат ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР