Българският кораб за насипни товари Рожен“ ще бъде първият плавателен

...
Българският кораб за насипни товари Рожен“ ще бъде първият плавателен
Коментари Харесай

Българският кораб Рожен ще бъде първият, който ще изнесе украинско зърно от Черноморск

Българският транспортен съд за насипни товари „ Рожен “ ще бъде първият кораб, който ще изнесе украинско зърно от Черноморск до румънското пристанище Сулина по зърнения кулоар, който Украйна, Турция и Русия договориха.

Директорът на Параходство БМФ капитан Александър Калчев удостовери, че корабът има подготвеност да тръгне, като до Истанбул ще пътува с понижен екипаж и на Босфора съставът ще бъде запълнен. Ръководството на БМФ има позволение от флаговата администрация да извърши първата част от плаването с по-малък екипаж.

В момента се провежда кулоар и се почистват мините, упованията са корабът да тръгне в околните дни, сподели още капитан Калчев. “Рожен ” ще пътува по избрания кулоар от Черноморск до Сулина и оттова до Истанбул, където ще премине инспекция на товара и ще продължи по авансово контрактуван курс.

По информация от профилираното украинско издание USM българският корабът ще транспорти 40 000 тона царевица до Англия. “Рожен ” влезе в пристанище Черноморск на 21 февруари и от този момент е блокиран там, а едвам през април Параходство БМФ съумя да смени екипажа. Сега транспортен съд „ Рожен “ ще стане първият, излязъл от украинските пристанища, с помощта на Истанбулското споразумение. /БГНЕС, БНТ
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР