Българският кораб Верила, на борда на който беше открит кокаин

...
Българският кораб Верила, на борда на който беше открит кокаин
Коментари Харесай

Корабът Верила, на който бяха открити 300 кг кокаин, е освободен от властите в Ирландия

Българският транспортен съд " Верила " , на борда на който беше открит кокаин през декември, е освободен от управляващите в Ирландия и ще отплава от пристанище " Фойнс " в сряда. Това заяви " Параходство Български морски флот " (БМФ) , представено от Българска телеграфна агенция.

Новината идва, откакто предишния месец полицията в Ирландия към 300 кг кокаин на стойност 21 млн. евро, поради което задържа шестима души. Българската компания „ Параходство Български морски флот “ е благосъстоятелност на братята Кирил и Георги Домусчиеви .

Компанията е декларирала подготвеност да спомага на проверяващите. Тя заяви също по този начин, че има намерение да предприеме паралелни правосъдни дейности против всички, за които се откри и потвърди съпричастност към закононарушението.

Корабът " Верила " беше арестуван на 21 декември в Ирландия, откакто на борда му беше намерено огромно количество кокаин. След арестите в Ирландия основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев сподели, че трима от са правили закононарушения и в България.

По данни на вътрешния министър Калин Стоянов екипажът на " Верила " се е състоял от 17 български жители и един украински. Корабът е дошъл в пристанището на 19 декември, като по документи е превозвал зърно.

Кокаинът на борда е бил опакован в пластмасови бали с прикрепени към тях избавителни жилетки и GPS устройства. Те са били готови за изхвърляне зад борда.

БМФ е част от активите на „ Адванс пропъртис “ , което е под контрола на братя Домусчиеви. През 2022 година Върховният касационен съд (ВКС) дефинитивно реши, че Домусчиеви дължат неустойки по контракт за приватизацията на БМФ в размер на 25,3 млн. лева след дълга правосъдна борба.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР