Българският журналист Христо Грозев, работещ за разследващото издание Белингкат“, е

...
Българският журналист Христо Грозев, работещ за разследващото издание Белингкат“, е
Коментари Харесай

Христо Грозев задочно обжалва задочната си заповед за арест в Русия


Българският публицист Христо Грозев, работещ за проверяващото издание „ Белингкат “, е подал тъжба срещу задочната си заповед за арест, заяви ТАСС, базирайки се на московския областен съд в квартала Лефортово. Както може да се допуска, жалбата също е подадена задочно, а не персонално от Грозев, който би бил незабавно хвърлен в каторгата при, в случай че пристъпи през съветската граница.

Жалбата против постановената от съда мярка за неотклонение ще се преглежда в Московския градски съд. Дата за съвещанието към момента не е закрепена.

На 21 април тази година съдът в Лефортово постанови на Грозев по обвинение в образуване на нелегално прекосяване на съветската граница. Според Федералната работа за сигурност той е провел бягството от Русия на Роман Доброхотов, редактор на опозиционното „ Инсайдър “. Както изданието, по този начин и Доброхотов са приети в Русия за „ задгранични сътрудници “. Същото важи и за Грозев и „ Белингкат “.

В края на юли ФСБ съобщи, че Грозев е съпричастен в опит за кражба на бойни самолети Су-24, Су-34 и Ту-22 М3, проведена от Службата за сигурност на Украйна, напомня ТАСС.

Ние пък припомняме, че Христо Грозев е съществена част от екипа на кино лентата „ Навални “, който тази година взе за писмено кино и споделя по какъв начин същата тази ФСБ токсини с Новичок съветския опозиционер.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР