Българският износ забрави рекордите и към май вече е на

...
Българският износ забрави рекордите и към май вече е на
Коментари Харесай

Вечерни новини: Българският износ е на минус; София ще има речен парк

Българският експорт не помни върховете и към май към този момент е на минус (графика)
Износът на български артикули не помни върховете от предходната година и се забавя осезаемо. Стойността на продажбите в чужбина към месец май към този момент е на минус, въпреки и най-малък от 0.2%. Това демонстрират предварителните данни на Националния статистически институт.
София ще се снабди с първия речен парк в града
Речните паркове по света получават все по-голяма известност и общините стартират да влагат от ден на ден средства в тяхното поддържане. Париж даже към този момент е стартирал изчерпателен план на стойност 1.4 милиарда евро за разчистване Сена. Целта е мощно нечистите води на реката да станат безвредни за плуване.
Ресорният министър: Въпреки калната акция сезонът по морето върви добре
В разгара на Лято 2023, откакто все по-често хотелиери започнаха да се оплакват от липса на туристи по Черноморието, министри от разнообразни ведомства започнаха да приказват за целенасочена акция срещу българския туризъм. В края на месец юни министърът на околната среда и водите Юлиян Попов упрекна в Русия в опит да провали сезона в България. Министърът на туризма Зарица Динкова също счита, че върви „ кална акция “ против българския туризъм.
„ Метрополитен “ избра реализатор за градежа на метрото сред „ Люлин “ и „ Обеля “
„ Метрополитен “ избра компанията „ Геострой “ АД да строи метростанцията сред кварталите „ Люлин “ и „ Обеля “ в София. Това излиза наяве от решение за избор на реализатор, подписано от шефа на сдружението Стоян Братоев на 20 юни.
От обич към природата: Ученичка създава приложение за засаждане на дървета
Интересът към предприемачеството и бизнеса се заражда у Кристина Станкова още в 8. клас, когато я одобряват да учи в столичното 19. СУ “Елин Пелин ”. В оня миг процесът по създаването на концепция е доста забавен за нея, а за това способства тогавашният й преподавател по предприемачество – Константин Илиев.
Европейската митническа промяна: Какво ще се промени?
Преди няколко седмици Европейската комисия разгласи най-голямата и амбициозна промяна на митниците за последния половин век. И макар че доста биха помислили, че историческата смяна и стягането на разпоредбите се прави в този момент, с цел да се лимитират опциите на Русия да заобикаля наложените западни наказания за импорт и експорт на артикули, употребявайки трети страни, то от Комисията показват, че ограниченията са били замислени доста преди войната в Украйна.
ЕЦБ приготвя огромен редизайн на евробанкнотите
Европейската централна банка приготвя нов дизайн на евробанкнотите. Това ще бъде първото им съществено обновяване от стартирането им в обращение преди повече от две десетилетия. По тази причина ЕЦБ се пробва да вкара в процеса и всички европейски жители.
Революция при батериите в Европейски Съюз: да имат паспорт и да се сменят елементарно
Ново европейско предписание, което дефинира строги условия за преработване на акумулатори, в това число тези за електрически транспортни средства, беше признато от Съвета на Европейския съюз, с което се завършва процедурата по приемане.
Все повече страни изтеглят златните си запаси от непознатите трезори
Все повече страни връщат вкъщи златните си запаси като отбрана против някакъв тип наказания, сходни на наложените от Запада на Русия. Това демонстрира изследване на американската компания за ръководство на вложения Invesco за централни банки и държавни фондове.
Геотермалната сила набира скорост в Европа
На фона на ескалиращите цени на газа, свързани с нашествието на Русия в Украйна, от ден на ден страни поглеждат към геотермалната сила. Този бранш, който в миналото е бил ниша, в този момент е в челните редици на енергийния преход на Европа, като Германия води пътя в преодоляването на капацитета на геотермалните запаси. Докато континентът се бори с нуждата от налични и устойчиви други възможности, геотермалната сила се обрисува като жизнеспособно решение.
В Китай проработи най-голямата слънчева централа в света (видео)
Фотоволтаичната електроцентрала Huadian Tianjin Haijing, с най-големия потенциал в света за такива уреди, с мощ 1000 MWp, беше обвързвана към електрическата мрежа на страната в община Тиендзин в Северен Китай.
Ерата на IKEA: Високите цени на парцелите отварят нови благоприятни условия на колоса
Жилищният пазар в международен мащаб е много тъмен в последно време. С рекордно високи лихвени проценти по ипотечните заеми, скъпи застраховки и стеснен избор от жилища мнозина не подхващат крачка към покупката или реновирането на своя дом.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР