Българският износ за Великобритания отбелязва устойчив ръст през последните години

...
Българският износ за Великобритания отбелязва устойчив ръст през последните години
Коментари Харесай

България и Великобритания ще обменят опит в привличането на чуждестранни инвестиции

Българският експорт за Англия отбелязва резистентен растеж през последните години надхвърляйки 650 млн. евро през 2017 година Това е съвсем двойно нарастване спрямо 2007 година и над три пъти растеж спрямо годините преди приемането ни в Европейски Съюз. Това стана ясно по време на среща на заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев с Грег Хендс, заместник-министър на стопанската система на Англия.

България и Англия ще обменят положителни практики и опит сред службите си по търговско-икономически въпроси, бе контрактувано по време на диалога. Предстоят да се уточнят детайлите на това взаимоотношение, само че Англия кардинално поддържа предлагането.

Това ще ни помогне и ние да разберем по-добре българския пазар, още повече, че не дребен брой английски компании оперират на него, уточни Грег Хендс.Двамата разискаха и капацитета за увеличение на двустранния стокообмен и упования резултат от излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз. „ Англия постоянно е била наш значим сътрудник и се надявам освен да запазим положителните си стопански връзки, само че и да работим за надграждането им “, сподели българският заместник-министър. По думите му от ден на ден компании от България осъществят сполучлив износ за островната страна.

Грег Хендс акцентира, че Англия ще продължи да бъде стопански обвързвана с България и Европа. Той изрази подготвеност за присъединяване в общи събития и начинания в браншове от съвместен интерес. Двамата разискаха и упования резултат върху европейската стопанска система от комерсиалната политика на Съединени американски щати. Един от секторите, в които български компании съумяват да се наложат и развиват във Англия е този на осведомителните и информационните технологии.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР