Българският износ през 2021 г. надхвърля 68 млрд. лв. Това

...
Българският износ през 2021 г. надхвърля 68 млрд. лв. Това
Коментари Харесай

Кои са най-успешните търговски аташета и икономически съветници на България зад граница

Българският експорт през 2021 година надвишава 68 милиарда лева Това сподели министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и уточни, че тази цифра е показателна и за свършената работа от комерсиалните ни аташета зад граница.

Той взе участие в Годишната гала по награждаване на икономическите съветници, дълготрайно командировани в Службите по търговско-икономически въпроси (СТИВ), която Българската търговско-промишлена палата обичайно провежда.

Министър Никола Стоянов връчи Голямата премия за най-успешно комерсиално аташе за 2021 година на икономическия консултант в Службата за търговско-икономически въпроси в Румъния Ивайло Маринов.

„ Румънските вложения у нас означават растеж от 370% през 2021 година Въпреки че това нарастване е на фона на пандемичната 2020 година, то е показателно за дейната работа по промотиране на опциите за вложения в България “, уточни икономическият министър. Регистриран е и сериозен растеж на износа ни от близо 40%, като общата му стойност надвишава 6,8 милиарда лева

На второ място бе отличен икономическият консултант в...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР