Българският футболен съюз излезе с разяснение на сайта си относно

...
Българският футболен съюз излезе с разяснение на сайта си относно
Коментари Харесай

БФС: "Златен дъжд" няма

Българският футболен съюз излезе с обяснение на уеб страницата си по отношение на помощта, която ще получи от УЕФА поради пандемията с ковид, провокирала прекъсването на сезона.

След като стана ясно, че БФС ще разполага със сума в размер на 4.3 млн. евро, от " Бояна " подчертаха, че " златен дъжд " няма.
УЕФА дава на БФС повече от 8 млн. лв. Европейската централа ще помогне на националните федерации поради рецесията с ковид
" В разяснение на появилите се изказвания в българските медии, че " БФС ще получи помощ от над 4 милиона евро ", " Българският футболен съюз ще получи помощ от 4.3 милиона евро от УЕФА поради рецесията с ковид " и прочие сходни заглавия, управлението на БФС дава следната информация, която се надява да задоволи зародилото любознание:

Сумата от 4.3 милиона евро е за интервал от две години - 2020 и 2021 година, като в нея се включват:

- Годишна дотация от 1.4 милиона евро за поддържане присъединяване на всички национални тимове в интернационалните турнири;

- 1.5 милиона евро (за двете години) от програмата " Хеттрик ", с целево разходване, на планов принцип, за превъзмогване на последствията от пандемията от COVID-19. Проектите ще се утвърждават от администрацията или от съответните комисии на УЕФА.

Не се дават средства за заплати, осигуровки и други консумативни разноски.

Всички планове, за които са употребявани средства, предоставени от интернационалните асоциации, се регистрират пред тях и минават през одит от интернационалните одиторски компании.

В умозаключение - " златен дъжд " над БФС няма. Има ежедневна работа за постигането на по-високо равнище на българския футбол ", пишат от родната футболна централа .

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР