Българският футбол не върви на автопилот, а проблемите на терена

...
Българският футбол не върви на автопилот, а проблемите на терена
Коментари Харесай

Валентин Михов: Българският футбол не е на автопилот. Загубихме можещите треньори

Българският футбол не върви на автопилот, а проблемите на терена идват от липса на качествени футболисти и треньори, които да са добре стимулирани да откриват млади гении. Това счита членът на Изпълнителния комитет към Българския футболен съюз и някогашен президент на централата (1993-1994 г.) Валентин Михов.

В студиото на " Тази заран " той съобщи, че претендентът за началник на централата - Димитър Бербатов и някогашните му съотборници в националния отбор Стилиян Петров и Мартин Петров, занапред би трябвало да потвърждава, че са способни да се оправят с провокациите на ръководството.

Снимка: Lap.bg

" Често споделям, че ние сме " изборджийска нация ". Много обичаме избори. Дойдат ли, почва се едно... Тук би трябвало да има конкуренция в моженето. Трябват ни персони, управленци, които да потвърдят кой какво може. Дай боже, тази България да я забележим обединена, освен във футбола. Трагедията настава. Едва ли хората ще мислят за футбол освен това парно. То рефлектира в цените и в други неща ", безапелационен беше Михов и добави:

" Стилиян Петров не е в България, Мартин Петров е едно прелестно момче. Към тях съм с най-хубави усеща. Едно е да искаш, друго е да можеш. Те би трябвало да се потвърждават. Кандидатстваш, отиваш на конгрес, правиш нещо - тактика, изказваш си своето мнение, вероятността за 3-5 години, тимът, с който ще работиш. Когато управляваш, би трябвало да имаш хора, които да те допълват. Няма експерт по всичко ".

Снимка: Lap.bg

Михов вижда проблем в неналичието на качествени треньори в детско-юношеските школи. Той добави, че би трябвало да се обърне по-голямо внимание на наставниците отвън София, с цел да се повторят още веднъж триумфите на отбора от началото на 90-те години на ХХ век.

" Тогава имаше към момента потомство, което беше основано от можещи треньори. Провинцията бълваше гении. Ние ги загубихме. Загубихме тези, които основават артикул. Ицо Стоичков са го основали трима треньори. И Наско Сираков, и Красимир Балъков, и Любослав Пенев, и Емил Костадинов. Къде са в този момент треньорите, които основават? Едно време се бориха и имаше хора, които се радваха на това, което създават, основават, творят ", сподели Михов и добави:

Снимка: Lap.bg

" В момента сме малко в безвъздушно пространство. Нямаме потомство, нямаме това, с което да бъдем равностойни. Дават момчетата каквото имат. Ние даваме всичко от себе си. Какво повече да създадем? Който и треньор да пристигна сега, с това, което имаме... В един тим, в един спектакъл, в един театър, когато основният воин не е добър артист, публиката няма да пристигна. Имаме гении. Във всяко едно потомство, освен във футбола, освен в спорта. България бълва от гении във всяка посока ".

Снимка: Lap.bg

Бившият президент на БФС е оптимист за бъдещето на " Левски ", макар тежката финансова обстановка при " сините ". Отборът продължава да се бори за съществуването си, откакто мажоритарният притежател Наско Сираков приключи договарянията с възможния вложител 31-годишния британец Джоузеф Диксън.

" Левски " би трябвало да го има и постоянно ще го има. Искам да благодаря на тези хора, които останаха и към момента дават пари за българския спорт и футбол. " Левски " би трябвало да гледат в вероятност, ще се оправи. Няма да има последици ", безапелационен е Михов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР