Българският фармацевтичен съюз (БФС) заведе колективен иск от името на

...
Българският фармацевтичен съюз (БФС) заведе колективен иск от името на
Коментари Харесай

Договорът между НЗОК и Българския фармацевтичен съюз изтича, още няма нов

Българският фармацевтичен съюз (БФС) заведе групов иск от името на своите членове против Народното събрание и Министерския съвет, съобщи БНР.

БФС е първата съсловна организация, която е принудена да направи това, заради дискриминационно отношение към магистър-фармацевтите, което съществува от години в системата на опазването на здравето, само че изключително отчетливо бе демонстрирано от страната по времето на пандемията от Covid-19.
 Радев към фармацевтите: Българите би трябвало да имат достъп до медикаменти, изключително в изискванията на пандемия Радев към фармацевтите: Българите би трябвало да имат достъп до медикаменти, изключително в изискванията на пандемия
Убеден съм, че българите би трябвало да имат благонадежден достъп до медикаменти, изключително в изискванията на пандемия. Това съобщи президентът Румен Рад...

Президентът Румен Радев организира среща на 26 септември с представители на съсловната организация на магистър-фармацевтите в България, с цел да обсъдят изискванията им на труд:

" Пандемията от Covid-19 е едно изключително време - време, което сподели и изкара на показ минусите на системата в това да управляваме на парче, а не в холистична целокупност. Една извънредно значима система, тъй като изконно човешко право е правото на опазване на здравето и еднакъв достъп до медикаменти “, сподели за БНР ръководителят на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова.

По думите ѝ нормативната уредба дефинира фармацевтите като " продавачи в бели престилки ".

" От началото на месец септември Българският фармацевтичен съюз неведнъж е упорствал за среща с Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса, с цел да се подсигурява и обезпечи естествената работа на аптеките с НЗОК, само че такава среща досега няма. Едва след завеждането на груповия иск бе получено писмо, което още веднъж трансферира отговорността към друга институция. БФС упорства за отговорно държание от българските институции, рационален разговор и равноправно отношение към всички класи - противоположното би задълбочило хаоса в системата и би основало усложнения за пациентите ", се показва в писмото на фармацевтите.
 Недоволство измежду фармацевтите: Президентът се среща с тях Недоволство измежду фармацевтите: Президентът се среща с тях
Президентът ще се срещне с фармацевтите. Повод е решението на Български фармацевтичен съюз да заведе иск в Софийския градски съд против...

В ефира на БНР Димитър Маринов, основен секретар на Българския фармацевтичен съюз разяснява, че договорът, по който работят Българския фармацевтичен съюз и Националната здравно-осигурителна каса изтича в края на месец октомври, само че към момента няма подписан нов контракт или анекс за удължение на предходния контракт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР